Веселе суботе за будуће прваке

У марту месецу у нашој школи одржане су три радионице за будуће прваке у оквиру „Веселих субота“. Циљ ових радионица био је да се будући прваци из околних вртића и њихови родитељи међусобно упознају, да се упознају са школским простором, учитељима, психологом и директором школе. Основна идеја је била да малишани кроз игру, песму и забаву доживе школу као место за дружење и учење кроз игру.

7.3.2015. г. – Игре без граница
У друштвеној сали наше школе, малишани су уживали у играма такмичарског типа, хваталицама, играма лоптом као и играма спретности и брзине. Деца су радо прихватила све активности и у великој мери показала спретност и одређену зрелост у понашању.

14.3.2015. г. – Музичка радионица
Кроз песму, музичке игре и једноставне плесне кораке, будући прваци су и ове суботе уживали дружећи се у нашој школи. Весели и распевани малишани су поново показали спремност за игру и сарадњу .

21.3.2015. – Креативна радионица
Окупљени у великом броју, наши мали гости су се на овој радионици показали као прави мали уметници. У пријатној атмосфери малишани су најпре показали своју спретност у цртању, а након тога су се опробали и у колаж техници. Њихови цртежи изложени су на паноу испред канцеларије психолога.

На крају сваке радионице, наше драге госте смо као прави домаћини обрадовали малим послужењем.

Док су се будући прваци дружили са учитељима, њихови родитељи су били у прилици да у библиотеци школе добију потребне информације од директора и психолога школе. Упознати су са радом школе, школским сајтом, школским часописом и другим значајним остварењима наше школе.