Други дан „Недеље школе 2018.“

УТОРАК 29.05.2018.
18:00
школско двориште, хол
ДАН КУЋНИХ ЉУБИМАЦА
школско двориште – пси, хол школе – мале животиње
VII СМОТРА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА
смотра паса
смотра малих животиња

СЕДМА СМОТРА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА

„Седма смотра кућних љубимаца“ организована је у две категорије: у категорији паса и у категорији малих животиња. Као и предходних смотри, пси су се скупили у школском дворишту а за мале животиње су у холу школе постављене клупе са налепницама које су садржале за сваког љубимца име и врсту животиње, али и име власника љубимца. На тај начин сви су могли, у великој гужви знатижељних посетилаца, да одмах сазнају основне податке о изложеним животињама.

Од пријављених 27 малих животиња, „Седмој смотри кућних љубимаца“ приступило је 22 мале животиње. На смотри су учествовали мачке, рибице, папагаји, хрчак, корњаче, два јежа, морски прасићи. Учитељ Стефан Димитријевић је помоћу микрофона пружио прилику власнику сваке од изложених животиња да опише свог љубимца бираним речима. Свака од животињица изазивала је велико интересовање и поздрављана је, на крају представљања, великим аплаузом и награђена Дипломом за учешће на смотри.

Од 57 пријављених паса, „Седмој смотри кућних љубимаца“ приступило је 38 паса. Учешће су узеле све расе и неколико мешанаца. За овај део смотре формиран је посебан ринг у великом школском дворишту у којем је сваки од пристиглих паса на повоцу са својим власником продефиловао један круг како би га сви видели. У току дефилеа, учитељ Стефан Димитријевић, међународни кинолошки судија, коментарисао је са микрофона најупечатљивије утиске о псу и износио поучне описе о самој раси. Након дефилеа, сваки власник пса је преко микрофона одговарао на Стефанова питања са циљем да се изнесу индивидуалне црте изложеног пса. Сваки учесник смотре паса добио је Диплому за учешће на смотри.

„Седма смотра кућних љубимаца“ испунила је два важна задатка. Представљала је забаван али организован догађај који је ујединио ђаке, наставнике, родитеље, комшије, старо и младо, мушко и женско. Представљао је занимљив час примењене биологије на коме се, неосетно, могло научини много о животињама непосредним сусретом са правом живом животињом. Стефан Димитријевић, као међународни кинолошки судија и добар познавалац животиња, потрудио се да необични час биологије са живим животињама протекне на атрактиван и занимљив начин.