Menu

Седмо просветарско саветовањеОдлука о признавању саветовања као облика сталног стручног усавршавања (ЗУОВ)План активности Седмог просветарског саветовања


Најава саветовања →Дан први - петак, 27.8.2021.

Програм

Тема Излагач
ПОТЕНЦИЈАЛ ШКОЛЕ ЗА РЕАГОВАЊЕ У СИТУАЦИЈАМА КОЈЕ НИСУ РЕДОВНЕ sci Влада Вучинић, директор ОШ “Старина Новак“
УПИС У ПРВИ РАЗРЕД И РАД СА ПРЕДШКОЛЦИМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ Никола Стевановић, психолог ОШ "Старина Новак" (предавање преко zoom апликације)
РЕАЛИЗАЦИЈА РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ Сњежана Ћивша, учитељица
ЂАЧКИ РАДИО - ЕФИКАСНО НАСТАВНО СРЕДСТВО И У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ Василије Савић, библиотекар ОШ "Старина Новак" (предавање преко zoom апликације)

Извештај

Учесници саветовања пошли су из Београда око 7.15 часова. Пре доласка на одредиште, у ДЗ Медвеђа, обављено је антигенско тестирање учесника и свима утврђен негативан резултат. Након смештаја учесника и техничке припреме, саветовање је почело око 14 часова, излагањем директора школе Владе Вучинића.
Након директора школе у саветовање путем зум апликације укључио је психолог школе Никола Стевановић, који је говорио о начину и активностима при упису у школу у околностима које нису редовне. Такође, путем зум апликације, у саветовање се укључила и Сњежана Ћивша. После директног излагања учесници су погледали и видео презентацију Сњежане Ћивше са резултатима анкете.
Након тога Василије Савић је, такође путем зум апликације, говорио о активностима шкослког радија.


Дан други - субота, 28.8.2021.

Програм

Тема Излагач
ОРГАНИЗОВАЊЕ И ОСТВАРИВАЊЕ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ Александра Ераковић, учитељица
ДИГИТАЛНИ МУЗЕЈ КАО ПОДРШКА У РЕАЛИЗАЦИЈИ НАСТАВЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ Милош Пекић, коаутор акредитованог програма стручног усавршавања
МОГУЋНОСТИ ЂАЧКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ У УСЛОВИМА КОМБИНОВАНОГ ОБЛИКА НАСТАВЕ Саша Шипка, члан редакције ТВ НОВАК
ЗНАЧАЈ ШКОЛСКОГ ЛИСТА У РЕАЛИЗАЦИЈИ НАСТАВЕ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ Марија Марковић, уредница часописа „НОВАК“

Извештај

Други дан саветовања почео је око 10 часова, излагањем Александре Ераковић, која је говорила о раду боравка за време короне. Након излагања развила се дискусија о неопходности и нужности импровизације у настави и боравку, као и разлика између праксе и теорије. Затим су учесници погледали филм у успеху ученика на такмичењу.
Следеће излагање имао је Милош Пекић, који је говорио на тему активности школског дигиталног музеја у време пандемије.
Након кратке паузе саветовање је настављено излагањем Саше Шипке на тему могућости ђачке телевизије у условима пандемије, уз посебан осврт на искуства преноса часова уживо.
Последње излагање другог дана саветовања имала је Марија Марковић, која је упознала учеснике са значајем подршке школског листа у реализацији наставе током пандемије.


Дан трећи - недеља, 29.8.2021.

Програм

Тема Излагач
НАСТАВА ЂАКА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ У НЕМАЧКОЈ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ – УПОРЕДНА АНАЛИЗА СА НАСТАВОМ У СРБИЈИ Марина Стојановић, професорка немачког језика и књижевности
МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА ШКОЛА У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ Мања Милиновић, наставница историје
ЈЕВАНЂЕЛСКИ ПОГЛЕД НА ПОНАШАЊЕ ШКОЛЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ Никола Гиљен, богослов

Извештај

Трећи дан саветовања почео је у 10 часова, излагањем Марине Стојановић, на тему искустава ђака српске дијаспоре у Немачкој, током пандемије. Излагање и сама тема је изазвала пажњу учесника, те је у току предавања и након тога било доста дискусије.
Друго излагање трећег дана саветовања имала је Мања Милиновић на тему међународне сарадње школа у време пандемије, са посебним освртом на виртуелну сарадњу са холандском школом, нашим партнерима у двојезичној настави.
Последње излгање трећег дана саветовања односило се на јеванђеоски поглед на понашање школе у условима пандемије. Било је предвиђено да излагање изнесе аутор Никола Гиљен,но с обзиром да је био објективно спречен, његов рад је изложио Василије Савић, укључењем, путем зум апликације.


Посета Царичином граду (28.8.2021)