Menu

Отворени дан школе за предшколце

У четвртак, 27.4.2023. године у Основној школи „Старина Новак“, са почетком у 18 часова организовано је пето по реду дружење са предшколцима, будућим ђацима првацима наше школе.

Ово дружење било је другачије у односу на досадашње сусрете са нашим другарима. Они су по први пут обишли неколико учионица школе. Прво су били у библиотеци где је са њима разговарала вероучитељка која им је поклонила по икону Светог Саве и дала цртеже у виду бојанке да их обоје код куће. Затим су били у учионици ликовне културе где их је поздравила наставница истоименог предмета. Будући прваци су знатижељно посматрали како њихови старији другари цртају своје ликовне радове. Након тога су отишли у кабинет биологије где су видели такође разне занимљиве садржаје. У кабинету технике и технологије предметни наставник им је показао разне макете и моделе који су им по изразима лица били веома занимљиви.

Циљ овог и свих претходних дружења био је да прелазак из предшколских у школске активности буде што лакши за наше будуће прваке.

Надамо се да смо у томе заједно успели.

Видимо се у септембру!

Младенка Башић