Menu

Ђаци

Конкурси

Обележавања

  • Обележавање 420 година од смрти Старине Новака (пренос догађаја)
  • Школска слава - Савиндан (дигитална приредба и пренос догађаја)
  • Дан школе - 98 година постојања (дигитална приредба и пренос догађаја)

Ни корона им не може ништа - Још један у низу успеха наших ученика

Ученица наше школе Мићовић Миона 4/4 је члан ватерполо клуба Палилула. На првенству Србије у ватерполу, за млађе женске такмичарке категорије до 15 година, које се организовало у Бечеју 16. – 17. априла 2021. године, екипа је освојила 2. место.

Све честитке дивним девојчицама које показују изузетну храброст, борбеност и снагу!


Међународни дан борбе против вршњачког насиља (24.2.2021.године)

„Дан розих мајица“

У среду, 24.2.2021.године, у нашој школи, као и широм света, обележен је „Дан розих мајица“.

Циљ данашњег дана је пре свега био усмерен да деци прикажемо љубав, толеранцију, пажњу, другарство, емпатију, захвалност, љубазност, сарадњу и да на конкретним примерима код деце развијемо праве позитивне вештине и вредности.


Јеловник (8-19.3.2021)

Еко радионица „Школа оригамија“

У одељењу 2/2, чија учитељица је Марија Михајловић, одржана је 19.фебруара 2021. Еко радионица „Школа оригамија“. Радионицу је организовала и спровело Удружење JICA Алумни, коју чине бивши полазници курсева које је организовала Јапанска агенција за међународну сарадњу JICA (Japan International Cooperation Agency) - институција Владе Јапана која пружа помоћ државама у развоју, кроз пренос знања и технологија. Радионица је трајала око 30 минута, један школски час. Едукатор са децом прича је о важности заштите животне средине, а као један од видова рециклаже старог папира био је и прављење оригами фигура. Поред подизања свести деце о важности бриге о нашем окружењу, циљ радионице био је и представљање јапанске културе, на деци прихватљив начин. На крају дружења, сви ђаци су добили сликовницу "Екологијанка" аутора Александре Вучинић и пакетић са слаткишима. Сав материјал за спровођење радионице бесплатно је обезбедиоло Удружење JICA Алумни. Поред сликовнице и слаткиша, сви ђаци добили су „дипломице“ као подстицај да чувају своју животну средину.

„Мостови“

Резултати ликовног конкурса "Мостови", у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула".
Погледајте опширније


„Моја звезда“

Резултати ликовног и литерарног конкурса "Моја звезда" у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула"
Погледајте опширније


„Мој свет је ипак леп“

Ученици наше школе су се у великом броју одазвали и учествовали на ликовном и литерарном конкурсу „Мој свет је ипак леп“ Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“ и постигли сјајне резултате
Погледајте опширније


СВЕТСКИ А НАШ - ДАН ДЕТЕТА У ОШ „СТАРИНА НОВАК“

Нема света ни планете
Где не може стићи дете
Јер све дечје стазе воде
Од игре до слободе

Љубивоје Ршумовић

У петак 20.11.2020. године смо се подсетили да смо јачи од свих неприлика, које не успевају да сломе дух, радост и љубав деце према животу, дружењу и њиховој другој кући – школи. Још давне 1954. године донета је одлука да сваке године 20. новембра ми одрасли са целе планете имамо подсетник да су деца наш „украс света“.

Ове године су наши прваци букварци решили да гласно кажу да се и они питају и да имају своја права, али нису били себични па су своју срећу поделили са целом школом. Насликали су своју љубав и срећу и поделили је са свима.

Њихови радови, само делови њихове креативности, истакнути су на паноу испред канцеларије педагога и психолога и кажу нам – Остани вечно дете.

Актив учитеља првог разреда и педагошко-психолошка служба


НОЛЕ ДЕЦА ТЕ ВОЛЕ

Новак „Новаку“

Сви ученици првог разреда наше школе су добили заштитне маске са јонима сребра и зеолита, као и средства за дезинфекцију од Фондације „Новак Ђоковић“. Најмлађи ђаци школе су се обрадовали овом гесту, те са задовољством носе добијене заштитне маске. Осим што су маске хуман гест, ове маске су “спојиле“ две групе ђака које прате наставу као група А и група Б.

Уз знак захвалности организовано је фотографисање ученика који носе ове маскице у школском дворишту. Уз поштовање мера заштите, деца су заузела такав положај како би формирала име НОЛЕ.

Лепо је знати да славне личности као што је то Новак Ђоковић брину о здрављу најмлађих.

С.Ћивша

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „ИЛУСТРАЦИЈА ПЕСМЕ“

(општинско такмичење)

Ученици наше школе су учествовали на ликовном конкурсу „Илустрација песме“ (општински ниво) и постигли запажене резултате:

ПРВО место: Уна Дојкић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4

Снежана Павловић


Резултати литерарног конкурса „Песничка сусретања“

(општинско такмичење)

Запажени резултати се нижу и на литерарном конкурсу...
ДРУГО место: Лена Миросављевић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4
ЧЕТВРТО место: Матија Лекић 3/1
Погледајте опширније


Резултати ликовног конкурса "Све боје Србије" 2020.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су ликовни конкурс са темом "СВЕ БОЈЕ СРБИЈЕ" на коме су учешће имали и ђаци наше школе. У категирији ђака узраста до четвртог разреда наша ученица СОФИЈА ТОШИЋ 4/4 освојила је друго место, а ученица УНА ДОЈКИЋ 4/4 освојила је СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ.

Литерарни конкурс
"Приче из мог краја"

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовале су литерарни конкурс са темом "Приче из мог краја" на коме је наша ученица ЕМИЛИЈА НЕШИЋ 3/1 освојила ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији млађих разреда. (новембар 2020)


Раскрсница са семафорима у школском дворишту

Дана 27.10. у школском дворишту ОШ "Старина Новак" организован је саобраћајни полигон за децу првог, другог и трећег разреда. Ученици су по одељењима, у трајању од једног часа излазила у школско двориште на праву правцату вожњу, иако помоћу педала, по саобраћајном полигону са обележеном раскрсницом на којој су светлели мали семафори. Уз помоћ демонстрације и на занимљив начин, поновили су основна правила понашања у саобраћају. Као награду за успешно обављен полигон ученици су добили возачку дозволу за вожњу на саобраћајном полигону као додатну мотивацију за децу да све што су поновили о правилима безбедности у саобраћају, наставе да примењују у свом свакодневном животу.

И „Старина“ свој мозаик има

У време када је мозаик у Храму Светог Саве комплетиран 23.10.2020. на површини од 15 000 квадратних метара, учитељица Ана Зорић и одељење 2/1 сачинили су два прелепа мозаична рада у ОШ“Старина Новак“. Први рад је у вези са темом израде мозаика, па су вредни дечји прстићи направили од разног материјала мозаик техником симбол њиховог одељења – вредног мрава. Други рад је одељенско стабло, слика школе са гранама које симболишу ученике одељења. Родитељи су помогли урамљивање радова, који ће красити просторије школе.


Општинско такмичење у саобраћају

„Пажљивкова смотра„

Почетком октобра у ОШ „Старина Новак„ у свим одељењима другог разреда, реализован је пројекат „Пажљивкова смотра“. Ову традиционалну акцију, ове године прилагођене постојећој ситуацији, организовали су Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалном самоуправом. Пројекат је такмичарског карактера, односно, представља општинско такмичење у познавању саобраћаја. У складу са тим, свих пет одељења другака су у току једног часа решавали тест. Све је спроведено у циљу да се провери колико деца заиста познају правила понашања у саобраћају и истих се придржавају. Школи је уручена Диплома за учешће на овом такмичењу, а ђаци другаци су, за труд, као награду добили и две кожне лопте.

Другарство на делу

Протекле недеље су ученици 4-1 дошли на идеју, да својим одсутним другарицама дају подршку за брзо оздрављење. Прво су предложили да направе и напишу честитке. Онда су једнодушно одлучили да прикупе и новац. На Часу одељењског старешине су остварили договор. Позвана је мајка једне од девојчица, које су заправо рођаке. Она је преузела честитке и новац. Била је пријатно изненађена. Сви су се осећали лепо. Тако су на делу показали другарство.
Учитељица Љиљана Милошевић

ЂАЦИ 2/1 ДОЧЕКАЛИ ЈЕСЕН

Јесен је званично стигла. Њена обележја се могу видети на сваком кораку: лишће, кестенови, жиреви, суве гранчице. Ученици 2/1 су у знак добродошлице себи направили играчку од дарова природе и закључили да се сваки плод може искористити за креативност и забаву.

„Шта у мом срцу лежи ...“

Ученици наше школе учествовали су на ликовном конкурсу „ Шта у мом срцу лежи ... “ у организацији „ Пријатељи деце београдске општине Палилула “ и постигли запажене резултате:

млађи узраст

  • 1. место Катарина Олћан 4/3
  • 1. место Ања Лазић 4/2
Награђени ученици су се пласирали и на градско такмичење.

Честитке за постигнути успех, са жељом да и на наредном нивоу такмичења постигну сјајне резултате.
Били смо вредни ...сликали, цртали, писали песме

Током фебруара и марта су реализовани ликовни и литерарни конкурси на општинском нивоу „Организације пријатељи деце београдске општине Палилула“. Ученици наше школе су постигли одличне резултате:

ПРВО МЕСТО - МАЛИ ПЈЕР

На окружном такмичењу "Мали Пјер" Андреј Митрић 8-1 освојио је прво место. Цртеж ученице Софије Рајковић 5-1 биће изложен на смотри радова али није прошла окружно такмичење.

Растанак са кинеским наставницама

Наше наставнице кинеског Зои и Сузи опростиле су се од наше школе због обавеза које их чекају у отаџбини.

Наставница кинеског Зои посетила је нашу школу 27.маја први пут након прекида ванредног стања. Примио ју је директор школе у својој канцеларији. Том приликом Зои се најлепшим речима изјаснила о својој ангажованости у нашој школи похваливши залагање и пристојно понашање наших ђака који су похађали часове кинеског језика и културе. У знак захвалности и сећања на успешне дане сарадње наставница Зои је, као поклон школи, уручила директору школе три богата комплета књига на кинеском и српском које ће јако много помоћи да се у предстојећој школској години настава кинеског одвија успешно. Директор школе је узвратио поклонивши наставници Зои најновију књигу коју је о Старини Новаку објавила наша школа као додатак школског листа НОВАК. Уследило је фотографисање за сећање али и договор да се одржи још један сусрет пре него што се Зои и Сузи у јулу врате у Кину.


ДАН ДЕВОЈЧИЦА (30.04.2020.године)

Нисмо желели да пропустимо Дан девојчица ни ове, по много чему упечатљиве четврте недеље априла 2020.године. Био је изазов посетити неко предузеће и разговарати са успешним женама на њиховим радним местима.

На позив и предлог Удружења пословних жена, прихватили смо да „Старина Новак“ оде у виртуелну посету грађевинском предизећу СЕТ из Шапца. Повезали смо се преко апликације ZOOM.

Погледајте детаљније →


Архива вести →