Актуелности

08-13.05.2017.
Група од 3 наставника, 23 ђака, 1 ђачког родитеља, на челу са директором, посетила Холандију, у оквиру пројекта "Недеља размене"
погледајте детаљније>>
Такмичења
Ученици који су се пласирали на републичка такмичења у 2016/17. г.
Матуранти (завршни испит)
Дружина "Старина Новак"
Резултати литерарног конкурса „Не дам ни за шта на свету”

МАРТ 2018.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у марту литерарни конкурс под називом „Не дам ни за шта на свету”.

Представник наше школе РЕЉА ЦАРИЋ 7/4 освојио је ДРУГО МЕСТО у категорији старијег узраста од 5. до 8. разреда.

Резултати ликовног конкурса "Сањао/ла сам"

Млађи узраст од 1-4. разреда Старији узраст од 5-8. разреда
Треће место ТЕОДОРА СРЕМАС 3/3 Прво место МАША МАРКОВИЋ 7/4
Специјална награда ВИДА БОЈОВИЋ 2/2

Резултати школског такмичења рецитатора

Традиционално, сваке године, у марту месецу одржава се школско такмичење Рецитатора.

Ове године, такмичење је одржано 12.3. у школској библиотеци. Ученици млађих и старијих разреда радо казују песме наших познатих песника, те је и одзив био велики.

Посебно треба похвалити најмлађе учеснике, ђаке прваке, који су били сјајни и осмех им није силазио са лица.

Стручном жирију је био тежак задатак да изабере рецитаторе који ће нашу школу представљати на општинском такмичењу. Најбоље рецитаторе школа је наградила књигом. Првопласирани такмичари ће учествовати на општинском такмичењу.

Пласман Млађи разреди Старији разреди
1. место и пласман
на општинско такмичење
Анђела Станковић 3/2 Борјана Голубовић 7/1
2. место Лана Дробњак 1/2 и
Урош Божовић 4/3
Јован Аранђеловић 7/4
3. место Јована Драгићевић 2/1 Бранко Ђорђевић 6/2 и
Уна Недељковић 7/3

Честитамо награђеним ученицима и пожелимо нашим представницима пуно среће у предстојећем такмичењу.

С.Ћивша

РЕЗУЛТАТ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

На ОКРУЖНОM ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА VII разреда ОСНОВНИХ ШКОЛА БЕОГРАДА ИЗ ФИЗИКЕ које је одржано 10.03.2018. године, ђак наше школе:

АРЕСНИЈЕ ВУЧИНИЋ освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО и пласман на Републичко такмичење.

Арсеније Вучинић је у конкуринцији од 173 ђака седмог разреда из целог Београда, са укупно 55 поена заузео 52 место што је било довољно да се пласира на највиши ранг такмичења који ће се одржати у Параћину 29-30.априла 2018. и тако je обезбедиo да наша школа буде представљена и на Републичком такмичењу из физике.

Извештај са Општинског такмичења из Техничког и информатичког образовања и Технике и технологије

У суботу, 10. марта 2018. године, одржано је Општинско такмичење из Техничког и информатичког образобања и Технике и технологије у ОШ „Раде Драинац“ у Борчи. Из наше школе учествовало је седам ученика од којих су три ученика остварила пласман на Градско такмичење и постигла следеће резултате:

Име и презиме ученика Одељење Пласман Област/дисциплина Ментор
Тамара Петровић 6/2 1. место Папирно макетарство Саша Шипка
Вук Бутулија 6/2 2. место Папирно макетарство Весна Поповић
Урош Дурлевић 8/2 3. место Ауто моделарство Владица Марковић

Наставници ТИО и ТТ - Весна Поповић, Владица Марковић, Саша Шипка

ПРВАЦИ СВОЈИМ МАМАМА

У четвртак 8. марта ученици одељења I/2, поводом Дана жена, су организовали дружење са мамама. Свако дете је са својом мамом спремило неку песмицу, рецитацију, драматизацију неког текста, а било је и експеримената и мађионичарских трикова. Дружење је било веома забавно и лепо.

Марина Јовановић

ЧЕТВРТАЦИ СВОЈИМ МАМАМА

Поводом 8. марта, већ традиционално четврту годину за редом, у одељењу 4/3 је одржано дружење са мамама. Без обзира на радне обавезе и ове године се одазвао велики број мама. Истовремено и са осмехом на уснама и сузама у очима слушале су саставе који су написани за ову прилику и учествовале заједно са својом децом у мини радионици која је изазвала ерупцију емоција.

Стефан Димитријевић

САДАШЊА И БУДУЋА ШАМПИОНКА

Дана 06.03.2018. године у Атлетској дворани у Београду, приређен је свечани дочек светске дворанске шампионке у скоку удаљ Иване Шпановић, која је постала прва српска шампионка планете. Дочеку је присуствовала и Софија Тошић, ученица наше школе одељења учитељице Снежане Павловић 1/4. Софија се труди да и сама следи Иванине шампионске кораке. Софија је већ освојила бронзану медаљу и чланица је Београдског атлетског клуба.

Све честитке девојкама!

Надамо се новим успесима и медаљама.

Резултати Конкурса за дечју карикатуру "МАЛИ ПЈЕР"

Општинско такмичење у Палилули Београд одржано је у ОШ "Зага Маливук" 5. марта 2018. године.

У првој категорији (од 1. до 4. разреда учествовало је 10 школа и 503 ученика). Наша школа је постигла следећи резултат:

2. место Јана Пантелић 3/1 ОШ "Старина Новак" 24 поена

У другој категорији (од 5. до 8. разреда учествовало је 13 школа и 639 ученика). Наша школа је постигла следећи ретзултат:

1. место Уна Недељковић 7/2 ОШ "Старина Новак" 25 поена
3. место Миа Мирковић 5/1 ОШ "Старина Новак" 23 поена

НОЋНО СКИЈАЊЕ ПРВАКА

У петак, 2. марта, ђаци 14 њихови родитељи и учитељица су искористили снег и отишли на ноћно санкање. Нашли су се у 18 часова у школском дворишту и кренули пут Ташмајдана, где их је чекало још другара. Свима је било лепо. Цика, вика и осмеси су се низали на падинама парка. Зимска идила је заувек остала у срцима ђака првака и прво ноћно санкање са другарима и учитељицом. Друштво им је правио и Снешко Белић. Фотографије су ту да нас подсете на доживљај. Договор је да наставимо ово дружење, чим нас опет обрадује снег.

Снежана Павловић

ЂАЦИ НА СНЕГУ

Оно што задаје бриге одраслима може донети велику радост основцима. Снег који је, коначно (кажу ђаци), пао ове зиме како ваља, отежао је саобраћај и повећао број промрзлих пролазника и путника који чекају на аутобуским и трамвајским станицама. Али, све је то безначајно према осмесима и одушевљењу деце која су се обрадовала снегу и правој зимској идили која као да је искристалисала из неприметно отворене књиге прелепих руских бајки. Наставница Наташа Мугоша није одолела да у понедељак 26. фебруара са својим ђацима истрчи по белини снега нашег школског дворишта и сачини неколико фотографија дечије радости која се није могла сакрити што се види на фотографијама. По њеном сведочењу деца су изјавила да је снег тако ретка појава у њиховим животима!

Старо добро грудвање није изостало.

НАШ УЧЕНИК И ДЕО ПОБЕДНИЧКЕ ЕКИПЕ

На прошлонедељном фудбалском завршном Мини Макси купу одржаном у Београду за генерацију 2008, турнир је освојила екипа Црвене Звезде. У Црвеној Звезди од 2016. године игра и ученик наше школе Давид Петрушев - одељење lll/3.

Давид је заједно са екипом био на седмодневним припремама у Словенији где је играо пријатељске утакмице са својим вршњацима из Словеније и Италије. Освајање овог купа има још већи значај зато што је екипа пристигла у Београд вече уочи самог турнира. Давид је и раније био проглашен за најбољег играча турнира у Зајечару. Надамо се да ће и убудуће успешно педстављати свој клуб и своју школу "Старина Новак".

Резултати општинског такмичења ГО "Палилула" из физике

Шести разред
Ирина Тамбурић Прво место 65 бодова
Никола Томашевић Треће место 38 бодова
На општинском такмичењу из физике, које је одржано у ОШ "Стеван Дукић" 18. фебруара 2018. године, наши ђаци постигли су следеће резултате:
Седми разред Осми разред
Марко Петковић Друго место 47 бодова Синиша Благојевић Похвала 29 бодова
Арсеније Вучинић Треће место 41,5 бодова

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА У СПОРТУ

На класификационом јуниорском првенству у теквондоу које се oдржало у Немачкој, у граду Штутгарту, у којем је учествовало око 1300 такмичара из осталих европских градова, ученица наше школе Миња Вукосављевић lll/3 је освојила сребрну медаљу у категорији до 47 кг.

Тако се квалификовала за европско првенство које се одржава у Бугарској 10. јуна ове године.

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

На Крстовдан, 18.01.2018. године, Одбор за верску наставу Архиепископије београдско – карловачке организовао је по први пут пливање за Часни крст, за ученике нижих разреда у затвореним базенима.

Учествовала су два ученика наше школе, Василије Дрљача ученик I-3 и Матеа Јовановић ученица IV-1.

Пливање је организовано на базену спортског клуба „Тонус“.

Првонаграђени учесници добили су пехар, а три првопласирана добили су медаље. Наши ученици су добили похвалнице.

Дружење је протекло у лепој атмосфери.

СВЕТОСАВСКИ КВИЗ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Екипно такмичење палилулских школа у знању математике за ученике 6. разреда одржано је 12.01.2018. у школи "Јован Цвијић". Чланови тима школе "Старина Новак" били су: Вук Бојовић 6/1, Тамара Петровић 6/2 и Дуња Голијанин 6/3.

На такмичењу је учествовало десет екипа-представника школа са Палилуле а ученици наше школе освојили су 1. место. Честитамо!

Наставник математике, Маја Заграђанин

"НОВОГОДИШЊИ БАЗАР" ОШ "СТАРИНА НОВАК" УОЧИ НОВЕ 2018.

Традиционални „Новогодишњи базар“ одржан је у четвртак 28. децембра у ОШ ''Старина Новак''са почетком у 19 часова.

Ученици од првог до четвртог разреда су вредно и вешто правили заједно са својим учитељима током децембра месеца новогодишње украсе које су у широком школском ходнику, а делом у својим учионицама, изложили за гледање и уживање али и за продају са циљем да се прибаве средства и помоћ оној деци која за новогодишње и божићне празнике немају све што и друга деца. (погледајте детаљније...)

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „Мој свет чаробан и леп”

На литерарном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ под називом „Мој свет чаробан и леп“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
ДРУГО МЕСТО Ђорђе Миленковић 2/2 ДРУГО МЕСТО Реља Царић 7/4

ДЕЦЕМБАР 2017.

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „Moј Београд”

На литерарном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ под називом „Мој Београд, за ову школску годину, у име наше школе, у конкуренцији млађег узраста ВИДА БОЈОВИЋ 2/2 освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО.

ДЕЦЕМБАР 2017.

ДРУЖЕЊЕ СА ЛИКОВНИМ УМЕТНИКОМ ИВАНОМ КОЦИЋЕМ

Омиљени гост одељења 2/2, Иван Коцић Пикасо, посетио је своје другаре у среду, 20.12.2017.године. У двочасовном дружењу ђака и Пикаса настали су дивни новогодишњи украси. Уз рад је било доста шале, а осмеси нису силазили са лица...

Ђаци другаци су уз помоћ свог госта завршили припреме за предстојећи Новогодишњи базар. Задовољство је било обострано. Унапред се радујемо следећем сусрету и дружењу.

С.Ћивша

Резултати ликовног конкурса "МОЈ БЕОГРАД" 2017/2018.године

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовала је ликовни конкурс „Мој Београд“ на који је учешће узела и наша школа и постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
2. МЕСТО УНА ЈЕВИЋ 3/1 2. МЕСТО МАРТА ГЕОРГИЕВ 7/4

Резултати ликовног конкурса "МОЈ СВЕТ ЧАРОБАН И ЛЕП" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „Мој свет чаробан и леп...“ који је расписала организација ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
1. МЕСТО ДУШАН КАРАОСМАНОВИЋ 1/1 1. МЕСТО МАРИЈА ДРАГОЈЕВИЋ 5/3
Специјалну награду за изузетну ликовност и иновацију добила је: ИВА ШУШЊАР 2/3

Наши ђаци на манифестацији “Ти можеш“

У понедељак, 4. децембра 2017. године, поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, ученици III и IV разреда заједно са учитељима присуствовали су Манифестацији под називом „Ти можеш“ у УК “Вук Караџић“.

Имали смо прилику и задовољство да погледамо приредбу коју су припремили ученици основних школа за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју. Показали су нам да су, и поред тешкоћа које имају, успешни у исказивању својих талената и способности.

Након приредбе, обишли смо штандове са изложбом радова ученика ових школа који су настали као део радне терапије и наставе и уживали у њиховим рукотворинама.

Међународно такмичење "Дабар"

На међународном такмичењу информатичке и рачунарске писмености „Дабар“, школски ниво за млађе разреде, постигнути су следећи резултати:

Име и презиме Одељење Пласман
Василије Перуничић 1/1 1. место
Никола Поповић 1/1 1. место
Софија Тошић 1/4 2. место
Уна Дојкић 1/4 3. место
Петар Димитријевић 1/4 3. место
Михајло Јаничић 1/3 3. место

ДРУЖЕЊЕ СА БАКАМА И ДЕКАМА

Ове године, 30.11.2017. године, одржало се Дружење са бакама и декама. Ученици од 1. до 4. разреда наше школе заједно са својим бакама и декама приказали су по неку заједничку тачку. Глума, певање, рецитовање, анегдоте, хемијски огледи - то је било изванредно. Сви су подједнако уживали.

Многе баке су показале своја кулинарска умења, па су припремиле слане и слатке ђаконије. Све је било припремљено са много љубави. Вече је протекло на задовољство свих присутних.

С.Ћивша

Резултати ликовног конкурса "Илустрација песме" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
УНА ДОЈКИЋ 1/4 ПРВО МЕСТО СОФИЈА МАТОВИЋ 5/2 ТРЕЋЕ МЕСТО
ВУК ЂОРЂЕВИЋ 5/2 ТРЕЋЕ МЕСТО

ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА –
МЕМОРИЈАЛ „ВАСКА ЈУКИЋ МАРЈАНОВИЋ“

На литерарном конкурсу ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА наша школа је постигла следеће резултате:

  • у конкуренцији старијег узраста МАРКО ЈОВАНОВИЋ 8/2 освојио је ПРВУ НАГРАДУ са песмом „Чудом се чудим“, а ДРУГУ НАГРАДУ за песму „Могу ли?“ дели са ИРИНОМ ТАМБУРИЋ 5/2 која је конкурисала са песмом „Станујем одмах испод дуге“.

Ученици који су освојили прва места учествују на градском такмичењу 2.12.2017.

Резултати ликовног конкурса "Народне ношње" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
Тара Секулић 3/3 2. место Марија Драгојевић 5/3 3. место
Уна Јововић 3/1 специјална награда Иван Ромчевић 5/3 специјална награда

Републичко такмичење у пливању

На Републичком такмичењу у пливању за ученике виших разреда,одржаног 15.11.2017 године у Крагујевцу ученик 7/3 АНДРЕЈ ГОЛУБОВИЋ у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО (ЗЛАТНУ МЕДАЉУ).

БРАВО ЗА НАШЕГ ШАМПИОНА!!!

Међународни књижевни конкурс "Песник и земљотрес"

Марко Јовановић, ученик 8/2, добио је прву награду и за поезију и за прозу на четвртом међународном књижевном конкурсу „Песник и земљотрес“. Због његових укупних резултата у претходне четири године жири је одлучио да му додели престижно признање „Мирјевски орфеј“ за најбољи ученички рад.

Предметни наставник, Марија Марковић

Градско такмичење у пливању

На Првенству Града за ученике виших разреда одржаног 31.10.2017. године. у СРЦ "11 Aприл", ученик 7/3 Андреј Голубовић у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО и директно се пласирао на Републичко првенство. Ученик 8/3 Вук Стојменовић у дисциплини 50 метара делфин освојио је ДРУГО МЕСТО. Ученица 8/3 Нађа Николић у дисциплини 50 метара краул освојила је СЕДМО МЕСТО. Ученица 7/4 Бојана Симић у дисциплини 50 метара делфин освојила је ПЕТО МЕСТО. Ученица 7/4 Милица Симић у дисциплини 50 метара леђно освојила је ЧЕТВРТО МЕСТО.

БРАВО ЗА НАШЕ ШАМПИОНЕ!!!

НА САЈМУ КЊИГА

Ученици 5/3 одељења са својом разредном Наташом Мугошом, посетили су овогодишњи Сајам књига.

На штанду "4 земље 1 језик" присуствовали су промоцији књиге "То је био само пикник" у организацији уценика Немачке школе у Београду.

Наши петаци били су у прилици да провежбају свој немачки, али посто га у "Старини" уче тек два месеца, радо су прихватили малу помоћ преводиоца.

Било је врло занимљиво сто се и види на њиховим фотографијама!

Наташа Мугоша, наставница српског језика и књижевности

Ретроспектива рада и дела Слободана Станишића
ДКЦ – Дечији Културни Центар, Београд

Још једна посета ДКЦ-у и још једно дружење ученика наше школе са великим српским писцима за децу. Данас смо били гости, позвани, Слободану Станишићу писцу богате и разноврсне биографије аутору више од 70 књига романа, збирки прича и песама.

Као успомена на овај догађај остаће нам заједничка фотографија са песником Слободаном Станишићем.

Погледајте детаљније...

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2017.

У оквиру Дечије недеље 2017. на литерарном конкурсу ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА наша школа је награђена за радове на две теме: "Ја и моји пријатељи свих генерација" и "СВЕТ ПО МОЈОЈ МЕРИ".

Млађи узраст Старији узраст
Треће место Јулија Спасовић 3/1 Друго место Реља Царић 7/4

Подела диплома одржаће се 05.10.2017. године, на представљању школа у ОШ „Раде Драинац” са почетком у 16.30 часова.

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2017.

У оквиру Дечије недеље 2017. на ликовном конкурсу ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА наша школа је награђена за радове на две теме:

"Ја и моји пријатељи свих генерација" "СВЕТ ПО МОЈОЈ МЕРИ"
Награду је добила МАША МАРКОВИЋ 7/4 Награде су добили:
МИА НАЈДАНОВИЋ 4/1
МАША МАРКОВИЋ 7/4
АНИЦА ЂОРЂЕВИЋ

Сви награђени радови равноправно учествују на градском конкурсу, а за освојене награде следи им диплома.

„ФАНТАСТИЧНИХ 6“ ЦРТАЛИ СА ТРЕЋАЦИМА

Фотографије
У петак, 22.9.2017.год., ученици 3/2 су посетили ауторску изложбу слика „Фантастичних 6“ која представља најрепрезентативнија дела шесторице реномираних ликовних ствараоца (Милана Туцовића, Жељка Ђуровића, Сергеја Апарина, Зорана Велимировић, Владимира Дуњића и Жељка Тоншића). Након разгледања, ученици су имали посебну част да се кроз ликовну радионицу упознају и друже са сликарима Миланом Туцовићем и Зораном Велимировићем.

Распоред предавања за ученике виших разреда

Пројекат "Подизање енергетске ефикасности и употреба обновљивих извора енергије"

ПРЕ ПОДНЕ ПОСЛЕ ПОДНЕ
1. час 5-3 Наташа Мугоша 1. час 8-1 Сања Топаловић
2. час 5-1 Данијела Јукић 2. час 6-1 Маја Заграђанин
3. час 7-3 Весна Поповић 3. час 6-2 Радинка Бановац
4. час 7-1 Драгана Лончаревић и
Марица Лазукић
4. час 8-4 Соња Иванчевић
5. час 5-2 Видак Вулић
6. час 7-2 Весна Поповић

20.9.2017. године Директор школе, Влада Вучинић

Прилог Студија Б о акцији "Битка за бебе",
у емисији "Београд - здрав град", од 19.11.2011.