Актуелности

08-13.05.2017.
Група од 3 наставника, 23 ђака, 1 ђачког родитеља, на челу са директором, посетила Холандију, у оквиру пројекта "Недеља размене"
погледајте детаљније>>
06.04.2017.
Одржана ликовна радионица "Осликавање васкршњих јаја"
погледајте детаљније>>
29.03.2017.
Поводом предстојећег највећег хришћанског празника Ускрса (Васкрса), у нашој школи одржано је такмичење у осликавању ускршњих јаја.
погледајте детаљније>>
09.03.2017.
Математичко такмичење "Мислиша" и ове године је одржано у нашој школи уз учешће 130 ученика.
погледајте резултате>>
05.03.2017.
У ОШ "Васа Пелагић" одржано општинско такмичење из биологије
погледајте резултате>>
Матуранти (завршни испит)
План припремне наставе за матуранте који финансира општина "Палилула"
за суботу 27. и недељу 28. маја>>
Такмичења
Ученици који су се пласирали на републичка такмичења
Извиђачи
Дружина "Старина Новак"
Тринаести литерарни конкурс "Матерња мелодија" 2017.

Награђени и похваљени учесници на тринаестом литерарном конкурсу "Матерња мелодија" 2017.

Име и презиме Разред Пласман Наставник
Марко Јовановић 7. ПРВА НАГРАДА И ПОХВАЛА Марија Марковић

Честитамо Марку!

Архимедесов квиз 2017.

Ученици наше школе учествовали су на традиционалном математичком квизу „Оштар ум“ у организацији ДМ „Архимедес“. Квиз је био део Архимедесовог дана у оквиру манифестације „Мај = месец математике“. Екипу наше школе чинили су Јаничић Ружица (четврти разред), Тамбурић Ирина (пети разред), Јовановић Марко (седми разред) и Ђинђић Катарина (осми разред). Квиз је био одлично организован, деца су се забављала, понешто и научила, одговарајући на занимљиве питалице логичко - математичког типа. Наша екипа је имала и бројне навијаче који су дошли да их подрже.

БОЈЕ МИРА

Нашу школу су 31. маја посетили учесници међународне манифестације „Трка мира“.

Поводом 30-годишњице међународне „Трке мира“ као и међународног Дана мира УН, оргаизована је изложба цртежа деце основних и средњих школа земаља из целог света, под називом „Боје мира“. Од 21. до 25. септембра 2017. године биће изложени радови у Колосеуму у Риму. На овај нечин деца ће изразити своју тежњу и свој сан да светом завлада мир и пријатељство.

Овогодишња тема изложбе носи свеобухватан назив „Мир почиње од мене“. ченици нижих разреда наше школе, инспирисани задатком, насликали су голубе мира, веселу децу око планете, људе у загрљају, љубав у дворишту, медитацију на делу.

Погледајте детаљније...

Краљевски фестивал

На 32. Фестивалу позоришних игара деце и младих Београда представник наше школе, а уједно и представник општинске организације Пријатељи деце београдске општине Палилула била је Драмска група 3/3 са својим учитељем Стефаном Димитријевићем.
Такмичење се одржало у уторак, 23.5.2017. године у Центру за културу и образовање Раковица.
Сценски наступ Драмске групе 3/3 са представом Краљевски фестивал прошао је запажено и оцењен веома високо. Група је освојила одлично 2. место на градском нивоу. Такође, додатне награде су биле и за: костиме, драмског педагога и улогу Саветника Злоћка.
Одељење 3/3 и њихов учитељ Стефан заслужују највеће похвале за постигнуте резултате!

Честитамо!

С. Ћивша

ИЗВЕШТАЈ СА НАСТАВЕ У ПРИРОДИ 2. разред

У периоду од 9.5. до 15.5.2017.године ученици другог разреда ОШ "Старина Новак" су, у оквиру Наставе у природи, боравили на планини Маљен у насељу Дивчибаре. Од Београда до одредишта смо путовали савременим, климатизованим аутобусом. Љубазни возач и водич су се потрудили да ученицима путовање буде безбедно и занимљиво.

Погледајте детаљније...

Посета Холандији - мај 2017.

Фотографије - Холандија, 8-13. мај 2017. ("Недеља размене" - "Exchange Week")

Погледајте комплетан извештај...

Градско такмичење из атлетике

Ученица 6. разреда наше школе Нина Маринковић освојила је 3. место у дисциплини скок у даљ, на градском такмичењу из атлетике, одржаном 11. маја на стадиону "Црвене звезде".

РЕЗУЛТАТИ "НЕДОВРШЕНЕ ПРИЧЕ"

На литерарном конкурсу који је расписала организација ПДБОП, наши ђаци су постигли запажене резултате.
У категорији узраста од 1. до 4. разреда АНЂЕЛА СИМИЋ 3/2 постигла је ДРУГО МЕСТО.
У категорији узраста од 5. до 8. разреда РЕЉА ЦАРИЋ 6/1 заузео је ТРЕЋЕ МЕСТО.

На конкурсу за илустрацију "Недовршене приче" наши ђаци су такође постигли запажене резултате.
У категорији узраста од 1. до 4. разреда РИСТОВ БОРИС 4/1 заузео је ДРУГО МЕСТО.

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА "БЕОГРАД У ЗАГРЉАЈУ РЕКА" 2016/17.

На литерарном конкурсу "Београд у загрљају река" који је организовала организација ПДБОП, наши ђаци су постигли следеће резултате:
У узрасној категорији од 1. до 4. разреда МАТЕЈА ЈОВАНОВИЋ 3/1 заузео је ТРЕЋЕ МЕСТО.
У узрасној категорији од 5. до 8. разреда ИРИНА ТАМБУРИЋ 5/2 освојила је ПРВО МЕСТО.

Резултати ликовног конкурса "Београд у загрљају река" 2016/17. су следећи:
У старосној категорији од 1. до 4. разреда КАТАРИНА АЛИКАЛФИЋ 3/3 заузела је ПРВО МЕСТО.
У старосној категорији од 5. до 8. разреда УРОШ ДУРЛЕВИЋ 7/2 заузео је ДРУГО МЕСТО.

Државно такмичење из математике

У суботу, 29.04.2017. године у ОШ "20 октобар" одржано је Државно такмичење из математике.

Нашу школу су представљали ученици осмог разреда - Смиљана Лазић и Петковић Владимир.
Смиљана Лазић је освојила трећу награду на Државном такмичењу, а Владимир Петковић похвалу.

Честитамо на овом огромном успеху, желимо им много среће у будућем школовању и да наставе да буду изузетни.

ТРЕЋИ РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ „РИЗНИЦА ТАЛЕНАТА“ – НИШ

На овогодишњи конкурс Учитељског друштва Ниш, који је расписан поводом одржавања Фестивала „Ризница талената“ пристигло је близу 5 500 радова из читаве Србије, у свим категоријама. У категорији прозе старији узраст, ђак наше школе МАРКО ЈОВАНОВИЋ освојио је прво место.

СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА 2017.

Одбор за веронауку Епархије бачке, Коло српских сестара Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља расписали су у марту месецу XXV конкурс „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“ за најбоље ликовне, литерарне и калиграфске радове. Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је Конкурсу дало посебан значај уврстивши га пре неколико година у календар редовних школских такмичења.

Конкурс „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“ се расписује од 1992 године за ученике основних и средњих школа Републике Србије и Републике Српске, а од 2012. године и за ученике дописних српских школа у расејању.

На Конкурс је пристигло око 3000 радова а међу награђеним и похваљним радовима нашао се и литерарни рад ученика седмог разреда наше школе, Марка Јовановћа.

Изложба радова и свечана додела признања за најуспешније радове ученика поводом XXV конкурса „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“ одржаће се у СТШ „Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду, 13. маја (субота) 2017.

НАУЧНИ ДАН У ПЕТНИЦИ

У среду 26.04.2017. из школског дворишта минибусем је кренула група од 18 ђака са наставницама Данијелом Јукић и Иваном Симоновић. Био је то пети пут да ђаци наше школе учествују у пројекту „Научни дан у Петници“ истоимене Истраживачке станице, јединствене у свету. Сан сваког ученика који „држи до науке“ је посета истраживачкој станици „Петница“. Група ученика седмог разреда је имала јединствену прилику да у оквиру пројекта „Научни дан“ доживи и схвати зашто бивши полазници и посетиоци са поносом причају о Петници.

Погледајте детаљније...

„НОВАКОВА БАНДА“ ОСВАЈА СРЦА

ДЕМУС 2017.
У понедељак, 24. априла 2017, у 10:00 сати у Великој дворани „Донка Шпичек“ Дечјег културног центра оркестар ОШ „Старина Новак“, названим „Новакова банда“, је наступао на Градском такмичењу оркестра и освојио ПРВО МЕСТО.

Том приликом изведене су композиције:
КАЂУША и КАЉИНКА - руска народна песма
HES a PIRATE - Klaus Badelt
УСПАВАНА ЛЕПОТИЦА - Петар Иљич Чајковски
Оркестар: „Новакова банда“
Диригент: Бојан Сарић, наставник музичке културе

Градско такмичење из историје

У недељу, 23. априла 2017. године, у ОШ "Данило Киш", одржано је Градско такмичење из историје, на којем је ученица 5/2 наше школе Доротеја Крстић освојила прво место.

Краљевски фестивал – раскошна позоришна представа трећака

У четвртак, 20.04.2017. године у библиотеци школе одржана је позоришна представа за предшколце „Краљевски фестивал“. Трећаци су приказали изванредну позоришну представу. Имали су раскошну сцену балске дворане и дивне костиме. Глумци су увежбано и са уживањем одиграли своје улоге. Текст је био занимљив и духовит. Публика је била опчињена. Иако је представа трајала колико један школски час, нико није показао умор. Извођачи су на крају награђени громким аплаузом.

Једна девојчица је при одласку питала одушевљено: “Хоће ли и они тако да глуме кад пођу у школу?“ Када је добила потврдан одговор, отишла је сва озарена.

Док су будући прваци гледали приредбу, родитељи су били у једној од учионица. Учитељица Љиља је родитељима омогућила да одговори на њихова питања и каже неке корисне савете. Рекла је да је полазак детета у школу, сам по себи незабораван догађај, да у суштини није лак и упоредила га са послом одраслих.

Погледајте детаљније...

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА "ПТИЦЕ"

Април 2017.

На ликовном конкурсу „Птице“ који је организовала организација Пријатељи деце БО Палилула, наш ђак МЛАДЕНОВИЋ ДАВИД 3/3 освојио је специјалну награду за ликовну технику и ликовни израз.

У категорији узраста трећег и четвртог разреда ФИЛИП МАТИЋ 3/2 освојио је ТРЕЋЕ место.

У категорији узраста од петог до осмог разреда МИНА БОЈОВИЋ 5/1 освојила је ПРВО место.

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС - „Станујем ту, одмах испод дуге”

АПРИЛ 2017.

У априлу месецу „Пријатељи деце БО Палилула“ расписали су литерарни конкурс „Станујем ту, одмах испод дуге”. У категорији млађег узраста ученица наше школе АНЂЕЛА СИМИЋ 3/2 освојила је ПРВО МЕСТО.

Резултати такмичења из географије

На општинском такмичењу из географије најбољи пласман од наших ђака имали су:

  • ПЛАНИЋ НЕМАЊА – прво место
  • ПЕТКОВИЋ ВЛАДИМИР – друго место

Овим пласманом пласирали су се на градско (окружно) такмичење, на коме је ПЛАНИЋ НЕМАЊА заузео ПРВО МЕСТО и обезбедио пласман на Републичко такмичење које ће се одржати 07.05.2017. године.

Резултати Градског такмичења из математике

Градско такмичење из математике одржано је 25.3.2017. године у ОШ „20 октобар“ на Новом Београду. Ученици наше школе су освојили бројне награде.

Прву награду је освојио ученик четвртог разреда Филип Грујовић.

Прву награду и пласман на Државно такмичење освојили су ученици осмог разреда Петковић Владимир и Смиљана Лазић. Државно такмичење одржаће се у Београду, у ОШ „20 октобар“, 29.4.2017. године. Владимиру и Смиљани желимо много успеха.

Трећу награду су освојили ученици петог разреда Тамбурић Ирина и Бојовић Вук.

Похвале су освојили ученици четвртог разреда Вук Ђорђевић и Лука Тадић.

Честитамо!!!

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА - „Не дам ни за шта на свету”

„Пријатељи деце београдске општине Палилула“ организовали су у марту 2017. литерарни конкурс „Не дам ни за шта на свету“. Наши ђаци су се придружили овом такмичењу и освојили су следеће пласмане:

  • У категорији млађег узраста (прва четири разреда), АНЂЕЛА МУЛОВИЋ 3/2 освојила је ДРУГО МЕСТО.
  • У категорији старијег узраста (од петог до осмог разреда), ИРИНА ТАМБУРИЋ 5/2 освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО.

Наведеним ученицама за постигнут пласман на конкурсу биће уручене Дипломе органиратора конкурса, ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Хоћете ли са нама у биоскоп?

Једном месечно идемо у биоскоп или у позориште.

Последњи одлазак, био је, биоскоп. У понедељак, 20.03.2017. године, прошетали смо се по лепом времену, до Дома синдиката. Гледали смо диван анимирани, синхронизовани, 3Д филм „Ричард Рода“.Филм је лепа прича, о томе како је најважније да будеш добар. Да се „добро, добрим враћа“! Да ништа није немогуће, ако имаш жељу, упорност и љубав. Да различитост не мора да буде препрека остварењу жеље…

Осим што уживамо у филму, сам одлазак у биоскоп има неку чаролију у дружењу. Испред (или иза) кога си био у реду на путу до биоскопа? Са ким си јео кокице пре биоскопа? Поред кога си ти седео у биоскопу?

Резултати ликовног и литерарног конкурса у марту

У оквиру активности организације ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА спроведени су мартовски: ликовни конкурс "САЊАО/ЛА САМ" и литерарни конкурс "НЕ ДАМ НИ ЗА ШТА НА СВЕТУ". На оба конкурса наши ђаци су имали награђене радове.

Ликовни конкурс Литерарни конкурс
На ликовном конкурсу у категорији узраста од 1. до 4. разреда, ХЕЛЕНА БЕАТОВИЋ 2/2 освојила је друго место, а у категорији узраста од 5. до 8. разреда, специјалну награду освојио је НИКОЛА ТРПКОВИЋ 5/3. На литерарном конкурсу у категорији узраста од 1. до 4. разреда, АНЂЕЛА МУЛОВИЋ 3/2 освојила је друго место, а у категорији узраста од 5. до 8. разреда, треће место освојила је ИРИНА ТАМБУРИЋ 5/2.

Општинско такмичење "Мали Пјер"

Општинско такмичење у београдској општини "ПАЛИЛУЛА" одржано је у ОШ "Зага Маливук", 13. марта 2017. године.

У првој категорији, од 1. до 4. разреда учествовало је 7 школа и 42 ученика. Наша школа имала је следећи пласман:

  • ПРВО МЕСТО - АНЂЕЛА СИМИЋ 3/2
  • ТРЕЋЕ МЕСТО - ЈАНА ПАНТЕЛИЋ 2/1

У другој категорији, од 5. до 8. разреда учествовало је 11 школа и 112 ученика. Наша школа имала је следећи пласман:

  • ПРВО МЕСТО - АНДРЕЈ МИТРИЋ 5/1
  • ТРЕЋЕ МЕСТО - ЈЕЛЕНА ВЕЛЕС 7/3

Пласман на Окружно такмичење из програмирања

Након општинског такмичења које се одржало у ОШ "Ослободиоци Београда", резултати су показали да је на Окружно такмичење ђака основних школа из програмирања, из наше школе позван МАТИЈА САВИЋ, ученик седмог разреда. Окружно такмичење из програмирања одржаће се 02. априла 2017. на Рачунарском факултету од 14:00 часова.

Нека представник наше школе у програмирању заблиста и на Окружном такмичењу.

Мамама бакама поклон радионица за 8. март

У среду, 8.3.2017. године, ђаци 1/2 поново су се дружили са ликовном уметником Иваном Коцићем.

Ова радионица, као и претходна, била је креативна. Заједничким "снагама" направљени су предивни цветови за маме, баке. Поред рада, било је ту и песме и шале, осмеси нису силазили са лица... Сви смо уживали!

Замолили смо Ивана да гостује и на нашем РАДИО НОВАКУ што је он са задовољством прихватио. Уредник РАДИО НОВАКА Василије, школски библиотекар, организовао је ђаке радијске водитеље који су водили разговор са Иваном Коцићем и сачинили емисују која ће бити емитована преко РАДИО НОВАКА. Слушајте РАДИО НОВАК и сазнајте како је прослављен 8. Март са анимацијом Ивана Коцића.

Унапред се радујемо следећем сусрету и дружењу!

С.Ћивша

Школско такмичење рецитатора

Као и сваке године, одржано је Школско такмичење рецитатора.

У среду, 1.3.2017.год. око педесет ученика наше школе узело је учешће у овом такмичењу. Жири је имао веома тежак задатак да изабере ученике који ће нашу школу представљати на општинском такмичењу.

Погледајте извештај и резултате...

Пласмани ђака ОШ „Старина Новак“ на градско такмичење из хемије

Пласман на градско такмичење из хемије постигли су:

Седми разред Осми разред
1. БЛАГОЈЕВИЋ СИНИША 88 бодова 1. РИСТОВИЋ МИНА 95 бодова
2. КРСТИЋ ТЕОДОРА 79 бодова 2. БЛАГОЈЕВИЋ АНА 83 бода
3. ЈОВАНОВИЋ МАРКО 75 бодова 3. ПЕТКОВИЋ ВЛАДИМИР 80 бодова

Екипно такмичење ученика основних школа ГО "Палилула" у шаху

Основна школа "Старина Новак" као домаћин и Шаховски клуб "Делфин" као логистичка подршка организују Екипно такмичење ученика основних школа ГО "Палилула" у шаху. Турннир се одржава у просторијама школе у недељу 26.2.2017. године са почетком од 13 сати. Екипно такмичење се одиграва у две групе: ученици и ученице.

Код ученика се игра на 4 табле, а код ученица на 2 табле.

Екипа може имати и резерве; код ученика, највише 2 резерве, код ученица, 1 резерва.

Основни састав екипе на екипном такмичењу се пријављује судији, најкасније 30 минута пре почетка првог кола, уз оверен списак од стране овлашћеног лица из школе.

Молимо представнике ОШ које су спровеле шаховске активности у складу са СТРУЧНИМ УПУТСТВОМ О ОРГАНИЗОВАЊУ И РЕАЛИЗАЦИЈИ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ ПРЕДМЕТА ШАХ ЗА 2016/2017. ГОДИНУ да изврше пријаву својих екипа до петка 12 сати како би могли да припремимо техничку и логистичку подршку за организацију такмичења. Пријаву пошаљите мејлом на нашу адресу.

Учесници екипног такмичења ученика основних школа ГО "Палилула" у шаху
26.02.2017. ОШ "Старина Новак"
1. ОШ "Старина Новак" мушка екипа женска екипа
2. ОШ "Јован Поповић" мушка екипа
3. ОШ "М.П. Барили" мушка екипа женска екипа
4. ОШ "Арчибалд Рајс" мушка екипа женска екипа
5. ОШ "Стеван Дукић" мушка екипа
Пријављене екипе ће бити смештене у две учионице првог спрата, а трећа учионица ће бити отворена као резерва.

Прво место на математичком квизу оштроумности

Дана 24. 01. 2017. у 12.00 часова одржан је „Квиз оштроумности“ у ОШ „Зага Маливук“. Екипу наше школе сачињавали су ученици шестог разреда: Јовановић Ана VI-1, Петковић Марко VI-1 и Буцало Милан VI-1. На квизу је учествовало осам екипа основних школа општине “Палилула” подељених у две групе од по четири ученика. Екипа школе „Старина Новак“ је освојила прво место. Организација квиза је била савршена и био је то још један математички празник.

Школско такмичење из математике

Школско такмичење из математике одржано је 19.1.2017. године. На такмичењу је учествовало око 120 ученика и постигли су одличне резултате.

Списак ученика који су се пласирали на општинско такмичење

Општинско такмичење из математике одржаће се 25.2.2017. године у ОШ “Филип Вишњић“ на Карабурми.
Желимо много среће нашим младим математичарима, нека наставе да нижу одличне резултате.

Наставница математике - Весна Тутић

Извештај са општинског такмичења “Златна сирена”

На градско такмичење су се пласирали:

Место Име, презиме и одељење Категорија/опис
1. Милица Делић 6/3 ТРЕЋА категорија - жанр А, "Успаванка" Ј.Брамс
1. Лореана Беатовић 5/1 ТРЕЋА категорија - жанр В, композиција: "Где си била јаре моје"
1. Огњен Сребрић 6/2 ТРЕЋА категорија - жанр Д, Композиција:"Ти би хтео песмом да ти кажем"

Ученици који су имали запажено извођење али се нису пласирали на градско такмичење:

Место Име, презиме и одељење Категорија/опис
2. Борјана Голубовић 6/3 ТРЕЋА категорија жанр Б композиција "Све је пошло наопачке" Миодраг Илић Бели
2. Мина Николић 7/3 ЧЕТВРТА категорија жанр Г
3. Милица Марић 7/2 ЧЕТВРТА категорија -жанр В композиција "Ој Ружице Ружо румена"
3. Сара Црногорчевић 6/3 ТРЕЋА категорија жанр Г, Композиција "Каћуша" руска народна
3. Катарина Ђинђић 8/4 Композиција "Halo" Бијонце Џизел Ноулс-Картер

ЧЕСТИТАМО!!!

Наставник, Бојан Сарић

Резултати Светосавског литерарног конкурса

Основна школа „Старина Новак“ расписала је конкурс за најбоље литерарне радове поводом ђачке Славе Светог Саве. Теме литерарног конкурса су биле:

  1. Људскошћу се прозор на човеку отвара - за ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда
  2. Свети Сава и ђаци - за ученике трећег и четвртог разреда

Од пристиглих радова до 16.01.2017. изабрани су најбољи. Од старијих разреда награђени су радови следећих ђака:

Старији разреди Млађи разреди
Прва награда МАРКО ЈОВАНОВИЋ 7/2 МАТЕА ЈОВАНОВИЋ 3/1
Друга награда ЛУКА РАКИЋ 7/1 МАРКО ВОЈКИЋ 3/3
Трећа награда ИРИНА ТАМБУРИЋ 5/2 АНЂЕЛА МУЛОВИЋ 3/2

Дипломе за пласман на једно од прва три места конкурса, као и награде-књиге, добитницима ће на Савиндан уручити директор школе.

Трећаци у Mузеју науке и технике

У уторак, 12. децембра 2016. године, одељење III-3 ОШ „Старина Новак“ посетило је Музеј науке и технике у Добрачиној улици број 51 на Дорћолу.

Обишли су поставку Музеја кроз игру „Пронађи загонетни предмет“, подељени у групе. Решавали су загонетке, асоцијације и склапали речи од датих слова. Имали су прилику да се сусретну и осете снагу центрифугалне силе, провере осећај за равнотежу и доживе оптичке варке у Интерактивној соби.

Експонати су им приближили феномене из астрономије, математике, физике, биологије, психологије и логике на забаван начин.

Уживали су!

"Мој Београд" - ликовни и литерарни конкурс (децембар 2016)

Ликовни конкурс Литерарни конкурс
На ликовном конкурсу МОЈ БЕОГРАД који је организовала организација ПДБО Палилула, у категорији узраста од 1. до 2. разреда, ђак наше школе СТЕФАН СТЕВАНОВИЋ 2/2 освојио је ПРВО МЕСТО.
У категорији узраста од 3. до 4. разреда, ђак наше школе ТИЈАНА ДИМОВИЋ 3/3 освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО.
И старији узраст наше школе, од 5. до 8. разреда, имао је добитника награде. Ученица АНА НИКОЛИЋ 7/3 освојила је ДРУГО МЕСТО.
На литерарном конкурсу МОЈ БЕОГРАД који је организовала организација ПДБО Палилула, у категорији млађих узраста (од 1. до 4. разреда) ђак наше школе БОРИС РИСТОВ 4/1 освојио је ДРУГО МЕСТО.
У категорији старијих узраста (од 5. до 8. разреда) ђак наше школе РЕЉА ЦАРИЋ 6/1 освојио је ПРВО МЕСТО. НАТАЛИЈА ДРАГОЈЕВИЋ 5/1 освојила је специјалну награду.

Најбоља атлетичарка Београда

Лист НОВАК је у свом броју 6 објавио да је Наша Нина носилац маратонске бакље у 2015. години, извештавајући да је Нина Маринковић, на свечаности испред Градске скупштине донела и предала маратонску бакљу 28. Београдског маратона.

Ове године, успех се увећава.

Ученица наше школе, Нина Маринковић проглашена је за најбољу атлетичарку у својој старосној категорији у 2016. години.

Дружење са бакама и декама

Традиционално, већ дужи низ година, одржава се Дружење са бакама и декама. Ученици од 1. до 4. разреда наше школе, у новембру, заједно са својим бакама и декама радо прикажу заједничку тачку.

Ове године, 30.11.2016. године, чули смо неке анегдоте, представљен је гестовни говор, демонстрирано прављење украсних, мирисних сапуна, лоптица од вунице, као и многих других занимљивости. Уз то, послужен је чај, а баке су донеле послужење - укусне кифлице, палачинке, колаче. Све те ђаконије су дело вредних бака. Вече је протекло на задовољство свих присутних.

Шума дише – природа прича

Србијашуме Београд, организовале су конкурс за најбоље дечије фото – ликовне радове на тему Шума дише – природа прича. Конкурс је трајао од првог маја до првог октобра ове године и на њему је пристигло више од стотину радова. Наша школа је била заступљена радом АЛЕКСАНДРА МАРИЋА, ученика 4/2, који је, одлуком стручног жирија, освојио ПРВО МЕСТО у категорији ђака од 1. до 4. разреда.

ЛИКОВНИ КОНКУРС "ИЛУСТРАЦИЈА ПЕСМА"

На ликовном конкурсу који је расписала организација Пријатељи деце БО Палилула у категорији млађих разреда ЈАНА НОВЧИЋ 2/1 освојила је ПРВО МЕСТО, док је СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ ЗА ЛИКОВНИ ИЗРАЗ освојио ОГЊЕН ДАМЊАНОВИЋ 2/1.

У категорији старијих разреда ТИНА СЕВЕР 7/1 освојила је ДРУГО МЕСТО.

24.11.2016.

Радионица "Како се пише бајка?"

Ученици 3/3 су учествовали у литерарној радионици "Како се пише бајка?" која је била организована 17.11.2016. у ДКЦ-у у оквиру ФЕСТИВАЛА КЊИЖЕВНОСТИ И ИЛУСТРАЦИЈE ЗА ДЕЦУ. Фестивал су организовала удружења "Крокодил" и "Образовање и култура", а исти су помогли: Министарство културе Републике Србије, Секретаријат за културу Града Београдаи Амбасада Швајцарске. Водитељ радионице је био дечји писац Дејан Алексић познат по писању савремених бајки. На интересантан начин и кроз интеракцију ученици су уведени у свет бајки, а у другом делу радионице су написали сопствену бајку. Бајка 3/3, "Чаробна чарапа", добила је одличне коментаре и похвале од свих учесника радионице.

Песничка сусретања деце и младих Београда

На литерарном конкурсу који је расписала организација Пријатељи деце БО Палилула, наши ђаци су постигли изузетан резултат. У категорији млађих разреда ФИЛИП ЂУКАНОВИЋ 2/2 са песмом "Срећан рођендар другар" и АЛЕКСАНДАР ПЕТКОВИЋ 2/1 са песмом "Једна девојчица" освојили су ДРУГУ НАГРАДУ, док је ЂОРЂЕ МИЛЕНКОВИЋ 1/2 за песму "Недеља" освојио ТРЕЋУ НАГРАДУ.

У категорији старијих разреда ИРИНА ТАМБУРИЋ 5/2 за песму "Зима" освојила је ТРЕЋУ НАГРАДУ.

Креативна радионица са Иваном Коцићем

У среду, 16.11.2016.год. ученици I/2 имали су прилику да се друже са ликовним уметником Иваном Коцићем. Двочасовна креативна радионица је протекла на обострано одушевљење.

Деца су уживала у уметниковом друштву – причама,шалама и раду. А ни сам уметник није крио одушевљење дечијим идејама и њиховим креацијама.

Ми смо ђаци прваци!

Најмлађи чланови наше школе – ђаци прваци, укључили су се у разне активности школе...

Учествовали су у јесењем кросу... Са великим одушевљењем стали су на клизаљке и уживали на леду. Недавно су и ишли и на прву позоришну представу, Ушећерена Пепељуга, са својим учитељицама.

Републичко такмичење у пливању

На Републичком такмичењу у пливању за ученике виших разреда,одржаног 16.11.2016 године у Крагујевцу ученик 6/1 АНДРЕЈ ГОЛУБОВИЋ у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО (златну медаљу).

Ученик 7/2 ВУК СТОЈМЕНОВИЋ у дисциплини 50 метара делфин освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО (бронзану медаљу).

МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ

У четвртак, 10.11.2016. године, у нашој школи је одржан математички квиз за општину Палилула у организацији Мaтематичког Друштва „Архимедес“. Учествовале су четири екипе следећих школа: ОШ „Јован Цвијић“, ОШ „Зага Маливук“, ОШ „Влада Аксентијевић“ и наша школа. Нашу екипу су представљали: Филип Грујовић (4. разред), Ирина Тамбурић (5. разред), Ана Јовановић (6. разред), Владимир Петковић (8. разред). Питања су била веома занимљива и учесницима, и жирију и публици. Учесници екипе наше школе су у току квиза показали велико знање и успешно су решавали задатке, а то их је довело до победе. Један наградни задатак је био намењен публици, али пошто нико из публике није умео да га реши, за одговор се јавила Ирина Тамбурић и због тога је добила посебну награду.

Честитамо нашим ученицима и бодрићемо их на следећем нивоу такмичења.

Наставница математике Весна Тутић, вођа екипе

Светско првенство у модерним плесовима

Фотографије са догађаја
Ученик наше основне школе Ђорђе Каленић одељења 6/1 учествовао је на светском првенству у модерним плесовима (jazz и савременом плесу). Светско првенство одржало се у Немачкој у малом граду близу Франкфурта, од 22-29. октобра 2016. године. Учествовао је са три кореографије од којих су све три усле у финале. Играо је соло (She's dancing with another man)са којим је у конкуренцији јуниора (деца од 12-16 година) заузео пето место. Играо је са својим другарима малу групу "Think outside of the box" у истој конкуренцији јуниора заузео друго место. Прво место заузела је Канада која је на овом такмичењу можда била и најјача конкуренција. Играо је и кореографију "Tabula Rasa" са осталим тимом репрезентације и Србија је у најјачој конкуренцији постала првак света. "Не би био такав успех да Србија нема тако добре кореографе и тренере": рекао је Ђорђе. Сада се Ђорђе спрема за Европско првенство у Пољској.

Конкурс "Поносим се својим прецима" (новембар 2016)

У организацији дечије организације Пријатељи деце општине Палилула одржан је новембарски литерарни конкурс са темом „Поносим се својим прецима”. Наши ђаци су постигли следеће пласмане:

Млађи узраст Старији узраст
Друго место Сташа Вукадиновић 4/1 Прво место Марко Јовановић 7/2

Литерарна радионица

Резултати литерарне радионице "Понећу детињство са собом..." (Дечија недеља 2016)
Наши ђаци су на литерарној радионици која је део Дечије недеље 2016. остварили одличне резултате. У категорији млађег узраста сва три прва места припала су ОШ "Старина Новак".

Освојено место Име и презиме ученика Одељење
Прво место Страхиња Васиљевић 4/4
Друго место Марко Војкић 3/3
Треће место Љубица Шушњар 2/2

Подела диплома одржаће се 06.10.2016.г. у ОШ "Раде Драинац" са почетком у 16.30 часова.

Награђени ликовни радови "Нећу да бригам, хоћу да се играм"

У организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула" реализован је септембарски ликовни конкурс под називом "Нећу да бригам хоћу да се играм". Ђаци наше школе су узели учешћа на овом конкурску и постигли следеће резуилтате:

Млађи узраст Старији узраст
Специјална награда Миа Тепавчевић 4/2 Прво место Михајло Бресјанац 5/2
Друго место Лореана Беатовић 5/1
Треће место Ирина Тамбурић 5/2

Поред поменутог конкурса одржан је и конкурс "Мој свет чаробан и леп" на коме су ђаци наше школе постигли следеће резултате:

Млађи узраст Старији узраст
Треће место Миа Тепавчевић 4/2 Друго место Лореана Беатовић 5/1

Прилог Студија Б о акцији "Битка за бебе",
у емисији "Београд - здрав град", од 19.11.2011.