Menu

Ђаци

Црвени крст Палилула и ОШ “Старина Новак“

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ЕКИПА У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

Ученице шестог разреда Миња Стојиљковић VI1, Милица Вјештица VI/1, Тијана ЋетковићVI/2, Катарина Павловић VI/2 и Дуња РадисављевићVI/3 су, чинећи чланове једне екипе подмлатка, учествовале су на Општинском такмичењу екипа у пружању прве помоћи у организацији Црвеног крста Палилула. Такмичење је одржано у недељу 8. маја 2022. године у парку Мали Ташмајдан.

Екипе су своје знање и спремност показивале на полигонима, којих је било 3. Наше ученице су биле веома мотивисане и показале су тимски дух и добар сараднички однос.

За све учеснике такмичења, обезбеђено је послужење. Такође, сви учесници су добили захвалнице за учешће на такмичењу.

Марија Михаиловић, учитељица
Миљана Митровић, учитељица


УСПЕСИ ЂАКА ОШ“СТАРИНА НОВАК“ НА ТАКМИЧЕЊИМА
(пласмани на републичка такмичења)

Име и презиме Одељење Пласман
1. Бошко Стефановић 5/3 освојио је прво место на Републичком такмичењу у шаху
2. Михајло Јаничић 5/3 освојио је треће место на Републичком такмичењу у шаху
3. Никола Мирковић 8/2 освојио је друго место на Републичком такмичењу у џудоу
4. Михајло Јаничић 5/3 пласман на Републичко такмичење из технике и технологије
5. Анђела Муловић 8/1 пласман на Републичко такмичење из немачког језика
6. Катарина Стефановић 7/4 пласман на Републичко такмичење из математике
7. Катарина Стефановић 7/4 пласман на Републичко такмичење из биологије
8. Марко Војкић 8/1 пласман на Републичко такмичење из биологије
9. Катарина Аликалфић 8/1 пласман на Републичко такмичење из биологије
10. Миа Пузовић 8/1 пласман на Републичко такмичење из биологије
11. Урош Божовић 8/1 пласман на Републичко такмичење из хемије
12. Ана Петровић 5/2 пласман на Републичко такмичење у џудоу
13. Лука Николић 4/3 пласман на Републичко такмичење у шаху

10. мај 2022.
Влада Вучинић, директор ОШ“Старина Новак“

28. ВАСКРШЊЕ ЛИКОВНЕ РАДОСТИ

Општинска удружења „Пријатеља деце“ организовала су традиционални 28. ликовни конкурс у част обележавања ускршњих празника. Ђаци наше школе су узели учешће и освојили запажене резултате.

Сазнајте више →


"КАД СЕ ЛАСТЕ ВРАТЕ С’ ЈУГА"

Током месеца априла, реализовани су наградни конкурси, ликовни и литерарни, на тему „Кад се ласте врате с’ југа“. Наши ђаци су били веома креативни и постигли изузетне резултате.

Сазнајте више →


ПОСЕТА ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ

У уторак 12.4.2022. године ученици 4/2 су посетили Етнографски музеј. У оквиру посете организована је радионица шарања јаја традиционалним техникама. Радионица је део едукативног програма "Дете и традиција", који за циљ има упознавање деце са српском културом као делом целокупног светског наслеђа. Писаљком и воском ученици су на јајима исцртавали шаре инспирисане мотивима с ускршњих јаја која се чувају у збирци Етнографског музеја. Јаја су се фарбала природним бојама, у луковини и варзилу. Тако су ученици имали прилику да раде техником која се сматра најстаријом техником украшавања. Након радионице ученици су обишли поставку под називом "Народна култура Срба у XIX и XX веку".

Стефан Димитријевић, учитељ


КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

наградни конкурс

У Основној школи "Старина Новак" у периоду од 4. до 31. марта успешно је реализован уметнички конкурс на тему "Крв живот значи" у организацији Црвеног крста Србије. Као и претходних година и ове године ученици млађих и старијих разреда имали су прилику да се уметнички изразе у три групе категорија: ликовним, литерарним и видео категоријама. Са више од тридесет радова ученици наше школе учествовали су на конкурсу и промоцији добровољног давања крви, а награђени ученици у категорији најбољих литерарних радова, од првог до четвртог разреда, су:
• ХЕЛЕНА АЛИЋ 3/2
• ВУКАН ЛЕШИЋ 2/2

Награђени радови упласирали су се на Градско такмичење, које организује Црвени крста Београд. Победнике очекује и свечани пријем у организацији Црвеног крста 14.6 2022. када се обележава Светски дан добровољних давалаца крви. Том приликом ће им бити уручене захвалнице.

Наставимо да будемо хумани!

Мирја Михајловић, учитељица


ТАКМИЧЕЊЕ У ЏУДОУ

Ученица одељења V/2 Ана Петровић, чланица џудо клуба „Вождовац“, освојила је треће место на Школском пренству Београда у џудоу. Ана се такмичила у узрасној категорији ђака петог и шестог разреда, у тежинској категорији до 44 килограма. Овим резтултатом Ана се пласирала на Школско првенство Србије које ће се одржати 5. маја 2022.

ЈАПАНЦИ У ОДЕЉЕЊУ 4/2

Дана 14.04.2022. одржан је огледни час у одељењу 4/2 учитеља Стефана Димитријевића. Час је организован у сарадњи са агенцијом JICA (Japan International Cooperation Agency), Секретаријатом за саобраћај и Саобраћајним факултетом. Представници све три поменуте установе присуствовали су овом огледном часу и разговарали са нашим ђацима о безбедности у саобраћају и употреби и важности градског саобраћаја. Ученици овог одељења су такође имали прилику и да одиграју саобраћајну друштвену игру (Sugoroku) са нашим гостима у којој су имали задатак да критичким размишљањем и употребом разних тактика одаберу најбоље решење за путовање. Наши ђаци су се били врло вешти у доношењу оваквих одлука и показали изузетно интересовање за овакве активности. Осим тога, ово је била одлична прилика за наше ђаке и да употребе своје знање енглеског у комуникацији са неким од наших гостију тог дана.

Анђелка Бојовић, наставница енглеског језика


Републичко такмичење ученика основних школа у шаху

На Републичком такмичењу у шаху, одржаном 9. априла 2022. године, учествовали су и ученици наше школе.

Ученик Бошко Стефановић 5/3 освојио је прво место, а Михајло Јаничић 5/3 треће место.

Градско такмичење из технике и технологије

Градско такмичење из технике и технологије је одржано у суботу, 10. априла 2022. године у ОШ „ Илија Гарашанин“ у Гроцкој.

Ученик Михајло Јаничић 5/3 освојио је треће место и пласман на Републичко такмичење, док је Петра Бечић 5/1 освојила трећу награду.

Јеловник (4-13.5.2022)

Пласман на Републичко такмичење из немачког

Ученица наше школе Анђела Муловић VIII/1 је на градском (окружном) такмичењу, на које се пласирала као једина ученица са целе ГО „Палилула“, поново постигла сјајан резултат. На градском такмичењу, које се одржало у недељу 10.04.2022, Анђела је освојила друго место. Овако висок пласман на градском такмичењу обезбедио јој је директан пласман на Републичко такмичење.

Марина Стојановић,
наставница немачког језика


ДЕКОРАЦИЈЕ ВОЋНЕ ЗАНИМАЦИЈЕ

У оквиру пројекта "Занимације-воћне декорације" који је реализован 17.марта 2022, ученици су, након разговора о важности улоге воћа у свакодневној исхрани добили задатак да од куће понесу своје омиљено воће како би правили своје воћне чаролије, играчке од воћа, као и декорције у облику разних животиња. На крају часа ученици су презентовали своје воћне аранжмане.

Воћне чаролије биле су јако укусне па су их ђаци у сласт смазали. Био је ово један занимљив, здрав и укусан пројекат.

Марија Михајловић, учитељица

Успех ђака Старине на окружном (градском) такмичењу из математике

Наши се пласирали на Републичко!

На окружном такмичењу из математике, одржаном 12. марта 2022, учествовало је 7 ученика наше школе.

Ученица Катарина Стефановић пласирала се на Државно такмичење које ће бити одржано 14. маја у Краљеву.

ЧЕСТИТАМО!

Награде и похвале су освојили:

5. разред
Михајило Јаничић 5/3 ПРВА награда
Бошко Стефановић 5/3 похвала
Калина Божовић 5/4 похвала
Катарина Олћан 5/4 похвала
7. разред
Катарина Стефановић 7/4 ДРУГА награда

Маја Заграђанин, наставница математике


Посета Народном музеју

Последњих десетак дана марта, искористивши прве пролећне сунчане дане, четири одељења четвртог разреда посетила су Народни музеј. Тема која је нас је интересовала гласи: Средњи век у време владавине Немањића. Посета је обухватила предавање од сат времена и показивање експоната (икона, слика, оруђа, оружја, накита...) и разговор о начину живота тог доба. Ученици су на овај начин утврдили постојеће и допунили знање о датој теми.

Последњих сат времена посете музеју, ученици су у оквиру радионице у музеју месили средњевековни хлеб и заиста уживали .

Десило се и да нас је угледала госпођа из Туристичке организације Београда и замолила за неколико фотографисања, што смо јој и омогућили, али тек по пристанку родитеља.

Ваља истаћи да је једино Народни музеј изашао у сусрет ђацима и придржавао се споразума ГО Палилула да четири дана пружи бесплатна предавања и радионице нашим ученицима. Све похвале за организацију, љубазност и предусретљивост уписали смо и у Књигу утисака.

Катарина Урошевић

"Моја звезда"

„Да ли сте знали да звезде ноћу сијају, а дању најсјанија греје и душу? О да, она је таква! Можда она није бог зна шта, али мени је највећа кад обасја мој Београд и мој крај. Све под њом има другачије контуре, а боје чаробне. Чекамо је ту, у нашем крају, на најлепшем месту...“

Током марта, одржано је општинско такмичење, ликовни и литерарни конкурс, а тема је била “Моја звезда“.

Сазнајте више...


Активности двојезичних одељења у марту 2022.

У четвртак, 17. марта 2022. године организоване су онлајн активности за ученике двојезичних одељења наше школе са ученицима партнерске двојезичне школе „SintJan’s College“из Холандије. Шездесет и шест ученика је учествовало у радионицама (тридесет и три ученика из наше школе и тридесет и три ученика из Холандије) као и осам наставника. Ученици су били подељени у четири групе и свака група ученика је присуствовала свим радионицама по утврђеном распореду.

Две радионице су реализовали наши наставници: Анђелка Бојовић (енглески језик), Маја Заграђанин и Мања Милиновић (комбинована радионица математике и историје са темом„Пирамида“), а две радионице су организовали холандски наставници (на тему спорта и холандске историје).

У наредној фази „онлајн размене“ ученици треба да припреме групне пројекте на задате теме кроз које ће моћи да увиде сличности и разлике између наше и холандске културе, традиције, система образовања и слично. Презентације пројеката су планиране кроз онлајн радионице средином априла 2022.

Координатор тима за двојезичну наставу
Александра Куртеш

Окружно такмичење у шаху

На окружном такмичењу у шаху, које је одржано 19.03.2022, ученик наше школе ЛУКА НИКОЛИЋ IV/3 освојио је одлично прво место. Његов пласман је имао чак 1,5 бода више у односу на другопласираног такмичара.


Најбоље дечије карикатуре „Мали Пјер“

Ђаци радо учествују у изради карикатура. У најширем смислу, слободна тема конкурса пружа могућност деци за изражавање креативног мишљења и критичког опажања света и појава око себе, пружа им и могућност да укажу на потребу одрастања без насиља, уз вршњачку и сваку другу толеранцију, адекватно образовање и културну понуду.

Oпштинско такмичење за најбољу дечију карикатуру одржано је 15.03.2022. године. У избору најбољих, жири је узео у обзир: оригиналност и духовитост радова, креативност, визуелну и ликовну целовитост, атмосферу и поруку карикатуре.

На општинском нивоу такмичења из палилулских основних школа је у категорији млађих разреда, од 1. до 4. учествовало 78 ученика, док је у категорији старијих разреда, од 5. до 8. учествовало 135 ученика.

Ђаци наше школе су у обе категорије својим ликовним решењима постигли изузетне резултате и остварили пласман на градко такмичење.

Млађи узраст Старији узраст
2. место Анастасија Салијевска 2/5 3. место Миа Глумбић 5/1
3. место Лана Лазовић 2/5 3. место Ива Рајковић 5/4

Пожелимо им срећу на наредном нивоу такмичења!

С. Ћивша


Општинско такмичење из технике и технологије

Општинско такмичење из технике и технологије је одржано у петак, 11. марта 2022. године у ОШ „Иван Милутиновић“.

На такмичењу је учествовало 9 ђака наше школе од којих је следећих пет ђака остварило пласман на окружно/градско такмичење:

Име и презиме Одељење Пласман
Михајло Јаничић 5/3 прво место
Петра Бечић 5/1 треће место
Катарина Стефановић 7/4 прво место
Хана Маринковић 7/4 друго место
Софија Бечић 7/4 друго место

Весна Поповић, наставница технике и технологије


Општинско такмичење из немачког језика

Ученица Анђела Муловић (VIII/1) је на општинском такмичењу из немачког језика, одржаном у недељу, 6.3.2022. године, освојила 3.место. То је уједно и једино дете са целе општине које се пласирало на градско такмичење.

Градско такмичење у баскету 3 на 3

На Градском првенству у Баскету 3 на 3, наша школа се такмичила у саставу:

 1. Вукашин Грујић 7/2
 2. Алекса Балетић 7/3
 3. Огњен Шимић 7/3
 4. Матеја Марковић 8/2
 5. Урош Божовић 8/1

Од укупно 24 школе ми смо освојили 4. место.

Милица Пекић, наставница физиког образовања


Општинско такмичење из енглеског језика

Општинско такмичење из енглеског језика је одржано у суботу, 5.3.2022.

Ученица Миа Најдановић 8/3 је освојила 2. место, а ученик Марко Војкић 3. место у специјалној категорији.

На такмичењу су, у складу са пропозицијама (један ученик по одељењу), учествовала три ученика осмог разреда.


Општинско такмичење из математике

На општинском такмичењу из математике, одржаном 20. фебруара, учествовало је 49 ученика наше школе.

Погледајте детаљније...


Екологија

Сваке године JICA (Japan International Cooparation Agency) Алумни из Србије, уз подршку међународне организације JICA организује, између осталог, едукативне радионице за децу нижих разреда основне школе, а у циљу промовисања заштите животне средине.

Погледајте детаљније...

Литерарни конкурс "Пријатељи"

Свако бира пријатеље за себе. Право пријатељство се негује и чува, оно тако постаје чврсто и неуништиво.

Погледајте детаљније...

Ликовни конкурс "Пријатељи"

Фебруар је месец у коме су ђаци наше школе ликовним изразом приказали шта је за њих пријатељство.

Погледајте детаљније...


ПЛИВАЧИ ИЗ СТАРИНЕ

Ђаци наше школе учествовали су на Градском школском првенству у пливању, које је одржано 21. и 22. фебруара у Београду, на базену "Милан Гале Мушкатировић".

Погледајте детаљније...

Међународни дан борбе против вршњачког насиља
23.2.2022.године
„Дан розих мајица“

У среду, 23.2.2022.године, у нашој школи, као и широм света, обележен је „Дан розих мајица“.

Обележавање овог дана има за циљ промовисање толеранције, емпатије, поштовања различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилно решавање конфликата.

Погледајте детаљније...


СТАРИНА ИГРА ФУДБАЛ

Спортски савез Палилуле организовао је 3.2.2022. Првенство основних школа у малом фудбалу, на којем је учествовала и наша школа, ученици седмог и осмог разреда у саставу: Филип Матић 8/2, Антон Чемерник 8/2, Аљоша Чупковић 8/3, Балша Голубовић 7/1, Филип Ђаконовић 7/1, Давид Петрушев 7/3, Василије Матић 7/2, освојили су треће место на општини.

СВИ У АКЦИЈУ!

У школи се спроводе многе акцију у којима учествују ученици. Дружина Старина Новак је поново организовала хуманитарну акцију Чеп за хендикеп. Овог пута су се укључили у родитељи. Родитељ 2/4 поклонио је три кутије за одлагање чепова поводом ове акције. Кутије су распоређене у приземљу и на првом спрату, тако да су доступне свим ученицима школе. Оно што је занимљиво је да се у оквиру одељења организују такмичења, који ће ученик донети највише чепова, али и у оквиру разреда. Награде нису важне, довољно је сазнање да су ученици помогли некоме ко је хендикепиран.

Оваквим примерима показујемо бригу једни о другима, доброту и племенитост.

Све похвале нашим ученицима!

За Дружину Старина Новак
Снежана Павловић99 ГОДИНА - КРАЈ ПРВОГ ВЕКА ШКОЛЕ


Синопсис приредбе за Дан школе -
28.12.2021. године"Мостови" - ликовни конкурс

У децембру, месецу лепих жеља и радовања, ђаци наше школе су нас, опет, обрадовали сјајним резултатима на ликовном конкурсу „Мостови“.

Погледајте опширније →


„Радионица - Школа оригамија“

Сваке године JICA ( Japan International Cooparation Agency) Алумни из Србије, уз подршку међународне организације JICA , организује стручне и културне догађаје на тему заштите животне средине. У оквиру њиховог програма организују се и едукативне радионице намењене деци нижих разреда основне школе у циљу промовисања заштите животне средине и оригамија као древне јапанске вештине.

Дана 22.12.2021. године у одељењу 3/5 је одржана „Радионица - Школа оригамија“. Едукатор ове радионице је била мр Александра Вучинић, председник JICA Алумни из Србије, која је и аутор сликовнице/бојанке „Екологијанка“.

Сазнајте више →


ПОСЕТА ИЗЛОЖБЕ АРХИВА СРБИЈЕ

Иво Андрић је пре 60 година добио Нобелову награду

Ученици петог разреда посетили су дворишну изложбу Архива Србије поводом значајног јубилеја – прошло је 60 година од када је Иво Андрић, децембра 1961.године добио Нобелову награду.

На овом часу српског језика гледали су слике и новинске извештаје о том догађају, сазнали су не само ко је био Иво Андрић са чијим делима ће ускоро почети да се упознају, већ и ко је био Алфред Нобел. Двојица великана задужила су човечанство, сваки на свој начин. Оно што је Алфред Нобел можда погрешио исправљају људи попут Иве Андрића и плејаде других писаца, физичара, хемичара, научника и уметника.

Наташа Мугоша, наставница


НОВОГОДИШЊИ „ПЕПЕЉУГА БАЛ“

У оквиру Еразмус плус пројекта „Бајке и деца 21.века“ тренутно радимо драматизацију и адаптацију свима познате „Пепељуге“. Договор са другарима из Белгије и Шпаније јесте да и ове године изненадимо једни друге неком правом, преко поште послатом новогодишњом честитком.

У „Старини“ смо лако постигли договор да нам се свима из ове бајке највише свиђа бал. Тешко га је организовати у условима пандемије. Зато смо изашли из школског дворишта и у комшилуку потражили неко лепо, окићено место на коме бисмо могли да замислимо једну игранку.

Другарима смо послали своје осмехе уз новогодишњу жељу да се пандемија у наступајућој години заврши и да се коначно и уживо видимо.

Да, послали смо и кики бомбоне   

Наташа Мугоша, координатор пројекта


„Све боје Србије“

Деца су нас опет задивола и обрадовала својим радовима и постигнутим успехом!

Погледајте детаљније →

"Песничка сусретања"

Ђаци наше школе веома су вешти кад користе перо и своје мисли дочарају стихом.

Традиционално такмичење младих песника недавно је реализовано и изнедрило неколико поетских уметника, наших ђака.

Погледајте детаљније →


"Мој Београд"

Током октобра, ђаци су својим ликовним и литерарним радовима представили свој град, град Београд.

Учествовали су на општинском такмичењу, у реализацији Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“, где су постигли и запажене резултате.

Погледајте детаљније →


Радови ученика на часовима верске наставе


„Дете је дете да га волите и разумете“

Посебне честитке заслужује одељење 4/1 које је својим групним радом на тему „Дете је дете да га волите и разумете“ освојило 1. место на општинском нивоу такмичења и тако се пласирали на градски ниво такмичења.

На градском такмичењу су освојили 1. место!

Браво!

„Мој свет је ипак леп“

Успеси наших ђака и даље се нижу!

Учешћем на ликовном конкурсу „Мој свет је ипак леп“ Организације пријатеља деце београдске општине Палилула, ђаци другаци су својом креативношћу постигли одличне резултате:

Млађи разреди Старији разреди
1. место Вида Трајковић 2/4 1. место Емил Грба 5/4
1. место Дуња Црногорац 2/5

Честитамо!

С.Ћивша


„Дете је дете да га волите и разумете“

Ова школска година започела сјајним резултатима ђака наше школе.

Деца воле да цртају, сликају, вајају и да се поетски изражавају. Својим радовима су заблистали и постигли завидне резултате.

На ликовном и литерарном конкурсу „Дете је дете да га волите и разумете“ у организацији Пријатеља деце београдске општине Палилула“, постигнут је следећи успех:

Ликовни конкурс Литерарни конкурс
Пласман Име и презиме Одељење Пласман Име и презиме Одељење
1. место Александар Матеј Симић 3/4 1. место Искра Ђорђевић 3/4
1. место Ида Коларић 3/4
1. место Одељење 4/1 (групни рад) 4/1

Честитке награђеним ученицима!

С.Ћивша

Дете је дете, да га волите и разумете

Дете је мило и нежно
као пупољак цвета из баште,
дете је чаролија
из најлепше маште.

Деца не могу да живе сама
треба им пољубац, тата и мама.
Треба им лутка, лопта, играчка
куца ил‘ нежна, умиљата мачка.

Увече кад Сунце сакрије зраке
деца чекају песму, најлепшу успаванку мајке.
Татина љубав штити их од разних чуда,
која се крију у мраку, рачунару и ко зна све куда.

Родитељи, када за послом јурите,
увек ме волите и мање журите.
Јер дани пролазе као да лете,
а ја сам још увек само дете.
Школска 2020/2021. година


Виртуелни споменар генерације 2006/2007.


Уручење диплома најбољим ђацима школске 2020/21. године

Добитницима дипломе “Вук Караџић”, ПЛАКЕТЕ САВЕСНОГ ЂАКА и дипломе ученик генерације уручена су признања у понедељак 28.06.2021. у холу школе у 15:00 часова. Признања најбољим ђацима уручио је директор школе.


Плакета ђака генерације


Игре без граница

Дана 21. јуна 2021. године у великом школском дворишту, за крај школске године, одржане су Игре без граница у реализацији учитељица бродуженог боравка. Желеле смо да ову годину, која је итекако намучила све нас у погледу организације рада у боравку уз поштовање свих мера због епидемије Корона вируса, завршимо на један весео начин и на начин који нам поручује да је све лакше и боље уз дечији смех и жагор. Изразито нам је драго што је већина ученика и учитељица учествовала и улепшала нам овај дан. Надамо се да ће ове Игре постати наша традиција коју ћемо неговати и трудити се да сваке године буду све боље и посећеније.

Учитељице из боравка


Конкурси

Обележавања

 • Девета смотра кућних љубимаца (онлајн - пристигли видео записи)
 • Обележавање 420 година од смрти Старине Новака (пренос догађаја)
 • Школска слава - Савиндан (дигитална приредба и пренос догађаја)
 • Дан школе - 98 година постојања (дигитална приредба и пренос догађаја)


Девета смотра кућних љубимаца

Ове школске године, традиционална Смотра кућних љубимаца организована је као и већина школских активности ОН ЛАЈН. Представљање кућних љубимаца обављено је путем видео клипова. У видео клиповима су ученици представили своје љубимце, говорили о њиховим каректаристикама и навикама.

Одзив је био одличан, што показује да су се ученици зажелели слободних активности које су редуковане због тренутне епидемиолошке ситуације и да међу ученицима наше школе има много правих љубитеља животиња. Одазвало се 46 поносних власника кућних љубимаца. Међу љубимцима било је највише паса и мачака али је било папагаја, канаринаца, хрчака. Нису изостали чак ни егзотични љубимци као што су гуштери, корњаче и акваријумске рибице.

Читав поступак спровођења дигиталне смотре кућних љубимаца спровела је млада ТВ НОВАК и била на висини задатка. Пристигли видео клипови су обрађени и постављени 1. јуна на ТВ страну сајта школе. На тај начин, овај вредан и обиман ватромет филмчића о кућним љубимцима постао је доступан најширој јавности.

Сви ученици који су узели учешће у овој манифестацији награђени су традиционалним препознатљивим дипломама којима су награђени сви учесници претходних осам смотри.

Стефан Димитријевић


Изложба хербаријума

Ученици 8-1,наставнице биологије Данијела Јукић и Биљана Ђурђевић са Музејом школе договорили су и реализовали су једну мању пригодну изложбу школских хербаријума. Генерације пролазе, хербаријуми остају и чувају се у биолошком кабинету. Изабрани примерци су у широком распону од педесетих година прошлог века до наших дана! Оне најстарије, из тридесетих година, чувамо за излагање поводом стогодишњице школе!


Такмичење у шаху

У суботу, 29.5.2012. године одржано је Републичко такмичење у шаху. Такмичење се одржало у четири новобеоградске школе: ОШ "Душко Радовић", ОШ "Милан Ракић", ОШ "Драган Лукић" и ОШ "Јован Стерија Поповић".
Ученици наше школе освојили су две медаље. Михајло Јаничић 4/3 освојио је 1. место, а Бошко Стефановић 4/3 освојио је 3. место на такмичењу.
Честитамо!

Атлетика је краљица спортова, а Софија осваја медаље

Њени вршњаци су викенд провели у игри и дружењу у парку, а Софија Тошић, ученица 4/4 је учествовала на Пролећном првенству Београда, раме уз раме са другим такмичаркама. Такмичење је одржано 09.05.2021. године на стадиону Војне Академије у Београду. Конкуренција је била велика, али Софија се изборила за своју медаљу. Освојила је сребрну медаљу у дисциплини скок увис.

Лепо је имати оваквог ученика и све похвале за њу.

Донеси нам још медаља! Чекамо и радујемо се!

Снежана Павловић

ПТИЦЕ

На овогодишњем ликовном и литерарном кокурсу под називом „Птице“, жири Организације „Пријатељи београдске општине Палилула“ је имао веома тежак задатак, да међу многобројним пристиглим радовима, изабере најбоље.
Погледајте опширније


Кад се ласте врате с’ југа

На ликовном и литерарном конкурсу „Кад се ласте врате с југа“ у реализацији Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“, ученици наше школе су остварили одличне резултате. Вредни и креативни ђаци су засијали на овом такмичењу.
Погледајте опширније

27. Васкршње ликовне радости деце Београда "Васкршње чаролије"

Наши вредни ђаци, ЈАНА ЖИКИЋ II/5 и Софија Стошић III/4, показали су „чаролију“, достојну ликовних уметника, креативним решењима на ликовном конкурсу „27. ВАСКРШЊЕ ЛИКОВНЕ РАДОСТИ ДЕЦЕ БЕОГРАДА“ тему „Васкршње чаролије“. Њихови радови су рангирани, на општинском нивоу, као првопласирани и испунил ису услов за пласман на наредни ниво такмичења.

Желимо пуно успеха Јани Жикић 2/5 и Софији Стошић 3/4 у наредном нивоу такмичења.

С. Ћивша

Рецитујемо...

Представник наше школе, АНЂЕЛА СТАНКОВИЋ, учествовала је на општинском такмичењу „Песниче народа мог“.

Одлуком жирија, а на основу постављених критеријума, Анђела се пласирала на наредни ниво такмичења!

Анђела, срећно!

Ни корона им не може ништа - Још један у низу успеха наших ученика

Ученица наше школе Мићовић Миона 4/4 је члан ватерполо клуба Палилула. На првенству Србије у ватерполу, за млађе женске такмичарке категорије до 15 година, које се организовало у Бечеју 16. – 17. априла 2021. године, екипа је освојила 2. место.

Све честитке дивним девојчицама које показују изузетну храброст, борбеност и снагу!

Окружно такмичење из математике

Окружно такмичење из математике одржано је 24.04.2021. године.

Следећи ученици су освојили награде:

Р.бр. Име и презиме ученика Одељење Пласман
1. Михајло Јаничић 4/3 I награда
2. Данило Магдаленић 4/2 II награда
3. Бошко Стефановић 4/3 III награда
4. Калина Божовић 4/3 III награда
5. Катарина Стефановић 6/1 I награда
6. Ружица Јаничић 8/4 I награда

Честитамо!

Ученице Катарина Стефановић и Ружица Јаничић пласирале су се на Државно такмичење из математике које ће бити одржано 16.05.2021. године.


Међународни дан борбе против вршњачког насиља (24.2.2021.године)

„Дан розих мајица“

У среду, 24.2.2021.године, у нашој школи, као и широм света, обележен је „Дан розих мајица“.

Циљ данашњег дана је пре свега био усмерен да деци прикажемо љубав, толеранцију, пажњу, другарство, емпатију, захвалност, љубазност, сарадњу и да на конкретним примерима код деце развијемо праве позитивне вештине и вредности.

Еко радионица „Школа оригамија“

У одељењу 2/2, чија учитељица је Марија Михајловић, одржана је 19.фебруара 2021. Еко радионица „Школа оригамија“. Радионицу је организовала и спровело Удружење JICA Алумни, коју чине бивши полазници курсева које је организовала Јапанска агенција за међународну сарадњу JICA (Japan International Cooperation Agency) - институција Владе Јапана која пружа помоћ државама у развоју, кроз пренос знања и технологија. Радионица је трајала око 30 минута, један школски час. Едукатор са децом прича је о важности заштите животне средине, а као један од видова рециклаже старог папира био је и прављење оригами фигура. Поред подизања свести деце о важности бриге о нашем окружењу, циљ радионице био је и представљање јапанске културе, на деци прихватљив начин. На крају дружења, сви ђаци су добили сликовницу "Екологијанка" аутора Александре Вучинић и пакетић са слаткишима. Сав материјал за спровођење радионице бесплатно је обезбедиоло Удружење JICA Алумни. Поред сликовнице и слаткиша, сви ђаци добили су „дипломице“ као подстицај да чувају своју животну средину.

„Мостови“

Резултати ликовног конкурса "Мостови", у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула".
Погледајте опширније


„Моја звезда“

Резултати ликовног и литерарног конкурса "Моја звезда" у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула"
Погледајте опширније


„Мој свет је ипак леп“

Ученици наше школе су се у великом броју одазвали и учествовали на ликовном и литерарном конкурсу „Мој свет је ипак леп“ Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“ и постигли сјајне резултате
Погледајте опширније


СВЕТСКИ А НАШ - ДАН ДЕТЕТА У ОШ „СТАРИНА НОВАК“

Нема света ни планете
Где не може стићи дете
Јер све дечје стазе воде
Од игре до слободе

Љубивоје Ршумовић

У петак 20.11.2020. године смо се подсетили да смо јачи од свих неприлика, које не успевају да сломе дух, радост и љубав деце према животу, дружењу и њиховој другој кући – школи. Још давне 1954. године донета је одлука да сваке године 20. новембра ми одрасли са целе планете имамо подсетник да су деца наш „украс света“.

Ове године су наши прваци букварци решили да гласно кажу да се и они питају и да имају своја права, али нису били себични па су своју срећу поделили са целом школом. Насликали су своју љубав и срећу и поделили је са свима.

Њихови радови, само делови њихове креативности, истакнути су на паноу испред канцеларије педагога и психолога и кажу нам – Остани вечно дете.

Актив учитеља првог разреда и педагошко-психолошка служба


НОЛЕ ДЕЦА ТЕ ВОЛЕ

Новак „Новаку“

Сви ученици првог разреда наше школе су добили заштитне маске са јонима сребра и зеолита, као и средства за дезинфекцију од Фондације „Новак Ђоковић“. Најмлађи ђаци школе су се обрадовали овом гесту, те са задовољством носе добијене заштитне маске. Осим што су маске хуман гест, ове маске су “спојиле“ две групе ђака које прате наставу као група А и група Б.

Уз знак захвалности организовано је фотографисање ученика који носе ове маскице у школском дворишту. Уз поштовање мера заштите, деца су заузела такав положај како би формирала име НОЛЕ.

Лепо је знати да славне личности као што је то Новак Ђоковић брину о здрављу најмлађих.

С.Ћивша

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „ИЛУСТРАЦИЈА ПЕСМЕ“

(општинско такмичење)

Ученици наше школе су учествовали на ликовном конкурсу „Илустрација песме“ (општински ниво) и постигли запажене резултате:

ПРВО место: Уна Дојкић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4

Снежана Павловић


Резултати литерарног конкурса „Песничка сусретања“

(општинско такмичење)

Запажени резултати се нижу и на литерарном конкурсу...
ДРУГО место: Лена Миросављевић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4
ЧЕТВРТО место: Матија Лекић 3/1
Погледајте опширније


Резултати ликовног конкурса "Све боје Србије" 2020.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су ликовни конкурс са темом "СВЕ БОЈЕ СРБИЈЕ" на коме су учешће имали и ђаци наше школе. У категирији ђака узраста до четвртог разреда наша ученица СОФИЈА ТОШИЋ 4/4 освојила је друго место, а ученица УНА ДОЈКИЋ 4/4 освојила је СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ.

Литерарни конкурс
"Приче из мог краја"

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовале су литерарни конкурс са темом "Приче из мог краја" на коме је наша ученица ЕМИЛИЈА НЕШИЋ 3/1 освојила ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији млађих разреда. (новембар 2020)


Раскрсница са семафорима у школском дворишту

Дана 27.10. у школском дворишту ОШ "Старина Новак" организован је саобраћајни полигон за децу првог, другог и трећег разреда. Ученици су по одељењима, у трајању од једног часа излазила у школско двориште на праву правцату вожњу, иако помоћу педала, по саобраћајном полигону са обележеном раскрсницом на којој су светлели мали семафори. Уз помоћ демонстрације и на занимљив начин, поновили су основна правила понашања у саобраћају. Као награду за успешно обављен полигон ученици су добили возачку дозволу за вожњу на саобраћајном полигону као додатну мотивацију за децу да све што су поновили о правилима безбедности у саобраћају, наставе да примењују у свом свакодневном животу.

И „Старина“ свој мозаик има

У време када је мозаик у Храму Светог Саве комплетиран 23.10.2020. на површини од 15 000 квадратних метара, учитељица Ана Зорић и одељење 2/1 сачинили су два прелепа мозаична рада у ОШ“Старина Новак“. Први рад је у вези са темом израде мозаика, па су вредни дечји прстићи направили од разног материјала мозаик техником симбол њиховог одељења – вредног мрава. Други рад је одељенско стабло, слика школе са гранама које симболишу ученике одељења. Родитељи су помогли урамљивање радова, који ће красити просторије школе.


Општинско такмичење у саобраћају

„Пажљивкова смотра„

Почетком октобра у ОШ „Старина Новак„ у свим одељењима другог разреда, реализован је пројекат „Пажљивкова смотра“. Ову традиционалну акцију, ове године прилагођене постојећој ситуацији, организовали су Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалном самоуправом. Пројекат је такмичарског карактера, односно, представља општинско такмичење у познавању саобраћаја. У складу са тим, свих пет одељења другака су у току једног часа решавали тест. Све је спроведено у циљу да се провери колико деца заиста познају правила понашања у саобраћају и истих се придржавају. Школи је уручена Диплома за учешће на овом такмичењу, а ђаци другаци су, за труд, као награду добили и две кожне лопте.

Другарство на делу

Протекле недеље су ученици 4-1 дошли на идеју, да својим одсутним другарицама дају подршку за брзо оздрављење. Прво су предложили да направе и напишу честитке. Онда су једнодушно одлучили да прикупе и новац. На Часу одељењског старешине су остварили договор. Позвана је мајка једне од девојчица, које су заправо рођаке. Она је преузела честитке и новац. Била је пријатно изненађена. Сви су се осећали лепо. Тако су на делу показали другарство.
Учитељица Љиљана Милошевић

ЂАЦИ 2/1 ДОЧЕКАЛИ ЈЕСЕН

Јесен је званично стигла. Њена обележја се могу видети на сваком кораку: лишће, кестенови, жиреви, суве гранчице. Ученици 2/1 су у знак добродошлице себи направили играчку од дарова природе и закључили да се сваки плод може искористити за креативност и забаву.

„Шта у мом срцу лежи ...“

Ученици наше школе учествовали су на ликовном конкурсу „ Шта у мом срцу лежи ... “ у организацији „ Пријатељи деце београдске општине Палилула “ и постигли запажене резултате:

млађи узраст

 • 1. место Катарина Олћан 4/3
 • 1. место Ања Лазић 4/2
Награђени ученици су се пласирали и на градско такмичење.

Честитке за постигнути успех, са жељом да и на наредном нивоу такмичења постигну сјајне резултате.


Архива вести →