Актуелности

27.12.2018.
У малој сали школе одржана је новогодишња журка за ученике наше школе који ове године завршавају осми разред. Иницијативу за одржавање ове манифестације дао је ђачки парламент који је уз подршку директора школе, Владе Вучинића преузео и организовање забаве.
погледајте детаљније>>
2-6.10.2018.
Током манифестације „Дечија недеља“ ученици наше школе узели су учешће у низу радионица у оквиру Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“.
погледајте детаљније>>
29.9-4.10.2018.
На позив ОШ “Иван Милутиновић“, која је организовала богату и успешну приредбу да обележи “Европски дан језика“, одазвао се оркестар наше школе;
оркестар наше школе укључио се и у реализацију „Дечије недеље“
погледајте детаљније>>
20.9.2018.
Одржан школски јесењи крос
погледајте детаљније>>
Maj 2018.
Марко Јовановић, ученик 8/2 наше школе, селектован за одбојкашку репрезентацију Србије
погледајте детаљније>>
08-13.05.2017.
Група од 3 наставника, 23 ђака, 1 ђачког родитеља, на челу са директором, посетила Холандију, у оквиру пројекта "Недеља размене"
погледајте детаљније>>
Такмичења
Ученици који су се пласирали на републичка такмичења у 2016/17. г.
Матуранти (завршни испит)
Дружина "Старина Новак"
ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

И ове године наши ђаци су узели учешћа у старом српском обичају оригиналног начина показивања љубави према Христу – пливали су за Часни Крст. Школу су заступали, у име млађих разреда ВАСИЛИЈЕ ДРЉАЧА и ИВА РАЈКОВИЋ, а у име старијих разреда ЛУКА ТОМОВИЋ и ТАНКОСАВА МИЛИНКОВИЋ. Пливање за Часни Крст за ученике и ученице основних школа Палилуле спроведено је 18.01.2019. на „Ташу“. Наше представнике водила је вероучитељица Марица Лазукић која је на најлепши начин осоколила наше такмичаре и својски се потрудила да учешће ОШ “Старина Новак“ протекне на најпристојнији начин. Резултат није изостао: ЛУКА ТОМОВИЋ освојио је ПРВО МЕСТО у категорији дечаци-старији узраст, и окитио се медаљом и Похвалницом које су му доделили Одбор за верску наставу Архиепископије Београдско-Карловачке. За школу је донео и два пехара, један за учешће наше школе, а други за освојену медаљу. Пехари ће бити трајно изложени у витрини са пехарима, испред кабинета наставника физичког образовања.

Шести Светосавски шаховски турнир у брзом шаху на Палилули

У суботу 12.01.2019. године, са почетком у 9 часова, у Центру за културу „Влада Дивљан“, одржан је „Шести Светосавски шаховски турнир у брзом шаху на Палилули“. Организатори су били ГО "Палилула", дечији лист „Светосавско звонце“ и „Први српски шаховски савез“. Наши ђаци одазвали су се овој лепој светосавској манифестацији и показали завидну вештину шаховског умећа.

У групи: дечаци I и II разред, наш ђак МИХАЈЛО ЈАНИЧИЋ 2/3 освојио је ДРУГО МЕСТО.

У групи: дечаци V и VI разред, наш ђак ВЕЉКО БУЦАЛО 6/1, освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО.

За постигнуте резултате Михајло и Вељко су добили по медаљу и по Диплому које су им, након завршетка турнира, свечано уручене.

ДОРОТЕА ИЗ „НОВАКА“ КАО НОВАК ЂОКОВИЋ

Доротеа Милосављевић, ученица наше школе, освојила је прво место МАСТЕР БЕОГРАДА 2018, у категорији младих тенисерки од 12 до 14 година. Мастер је турнир где се такмичи осам најбоље рангираних тенисера и тенисерки. Сваке године Тениски савез Београда свечано додељује пехаре и признања за најбоље младе тенисере у протеклој години. Доротеа је 2018. годину завршила као најбоље рангирана млада тениисерка у Србији у категорији девојчица до 14 година и због тога јој је, децембра 2018. у Београдској Арени, свечано уручен пехар најуспешније тенисерке за 2018. годину.

Резултрати литерарног конкурса "Мој свет чаробан и леп"
(децембар 2018)

„Пријатељи деце београдске општине Палилула“ расписали су литерарни конкурс на коме су наши ђаци учествували у категорији млађег узраста.

У овој категорији ВИДА БОЈОВИЋ 3/3 освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО.

Резултрати литерарног конкурса "Мој Београд" (децембар 2018)

„Пријатељи деце београдске општине Палилула“ расписали су литерарни конкурс на коме су наши ђаци учествували у категорији старијег узраста.

У овој категорији МАРКО РАДИЧЕВИЋ 7/3 освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО.

Резултрати ликовног конкурса "Мој Београд" за 2018/19. годину

Ђаци наше школе су на овом традиционалном ликовном конкурсу учествовали у категорији старијих разреда, од петог до осмог разреда.

На овом конкурсу, који је организовала организација „Пријатељи деце београдске општине Палилула“, наша ученица АНЂЕЛА МЕМЕТ 6/3 осовојила је ДРУГО МЕСТО.

Резултрати ликовног конкурса "Мој свет чаробан и леп"
за 2018/19. годину

Ђаци наше школе су на овом традиционалном ликовном конкурсу учествовали у категорији старијих разреда од петог до осмог разреда. На овом конкурсу, који је организовала организација „Пријатељи деце београдске општине Палилула“, наши ђаци постигли су следеће резултате:

 • МИА НАЈДАНОВИЋ 5/1 освојила је ДРУГО МЕСТО
 • ЈАНА МАРКОВИЋ 6/3 освојила је СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ

ЗЛАТНА СИРЕНА 2018/19.

"Пријатељи деце београдске општине Палилула" и ове године организовале су музичко такмичење "Златна сирена" - соло певачи, мали вокални састави - дуети, терцети и квартети. Екипа наше школе остварила је завидне резултате:

А - класична или савремена соло песма
Никола Мрђа VI/3 освојио је ПОХВАЛУ у ТРЕЋОЈ категорији са песмом
Где је онај цветак жути Ђ.Б. Перголези
В - народна песма домаћа
Матеа Јовановић 5/3 освојено ДРУГО(1) место у ТРЕЋОЈ категорији са песмом "Симонида"
Г - народна песма страна
Лореана Беатовић 7/1 освојила је ПРВО место у ЧЕТВРТОЈ категорији са песмом
"Море сокол пие"
Ђ - популарна забавна песма свих епоха
Огњен Сребрић VIII/4 освојио је ДРУГО место са песмом „If I Were Sorry“, Viktor Iversen

НИНА МАРИНКОВИЋ ДРЖАВНИ РЕКОРДЕР

Атлетски Савез Београда доделио је 7. децембра 2018. НИНИ МАРИНКОВИЋ „Плакету“ као државној рекордерки Атлетског Савеза Београда у 2018. години. Плакета јој је на свечани начин уручена у Скупштини Града Београда. Нина Маринковић је освојила прво место и на општинском и на градском атлетском такмичењу у текућој години. То јој је омогућило да буде пласирана на међуокружно такмичење које ће се одржати у априлу идуће календарске године.

ПОБЕДНИК НА КОНКУРСУ

„Дечији културни центар Београда“ расписао је конкурс под називом „Обележавање 100 година од ослобођења Београда у Првом светском рату“ на који се, у име наше школе, пријавио Музеј школе са великом изложбом истоименог назива. Изложба је била постављена у холу школе и изазвала је велику пажњу. Ђаци су, наком постављања изложбе, снимили све експонате и сачинили изузетан документаран филм који је приказао како саму изложбу, тако и пружио могућност да гледаоци науче важне појединости. ОШ “Старина Новак“ је на поменутом конкурсу проглашена победником у категорији осмих разреда, и поводом тога уручена је Диплома нашој школи 10. децембра 2018. у Великој дворани „Донка Шпичек“. Због овог великог признања одлучено је да награђени филм буде прва продукцијаска емисија „ТЕЛЕВИЗИЈЕ НОВАК“, којом ће почети емитовање програма ђачке телевизије. Дакле, ТЕЛЕВИЗИЈА НОВАК почеће своје емитовање поменутим филмом, а осмацима ће остати вечита награда у виду чињенице да је баш њиховим филмом почела да ради прва ђачка телевизија у историји – ТЕЛЕВИЗИЈА НОВАК.

ЧЕТВРТИ ЕКОЛОШКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Фотографије
Дана 30.11.2018. у ДКЦ-у одржан је „4. Еколошки фестивал науке“ на коме су ученици ХПТ школе представили свој рад. Ученици осмог и шестог разреда са наставницама Светланом Јоцић и Данијелом Јукић су присуствовали овом догађају. Имали су прилику да чују занимљива предавања и посматрају интересантне огледе из хемије,биологије и микробиологије. Огледи из хемије су изазвали посебно одушевљење код шестака. Најхрабрији су испробали запаљиве балоне од пене.

Републичко такмичење у пливању

На Републичком такмичењу у пливању за ученике виших разреда, одржаног 05.12.2018. године у Крагујевцу ученик 8/3 АНДРЕЈ ГОЛУБОВИЋ у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО (ЗЛАТНУ МЕДАЉУ).

ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА

На конкурс који је организовала дечија организација Пријатељи деце ГО Палилула под називом Песничка сусретања, приспело је 48 радова (песама). Ђаци наше школе који су доставили своје радове постигли су значајан резултат у категорији ученика старијих разреда.
Резулатати су следећи:

ПРВА НАГРАДА РЕЉА ЦАРИЋ 8/4 песма: Најлепши школски тренуци
ДРУГА НАГРАДА МАРКО РАДИЧЕВИЋ 7/3 песма: Риболовац

Резултати општинског ликовног конкурса "Илустрација песме"

„Пријатељи деце београдске општине Палилула“ оргнизовали су општински ликовни конкурс под називом „Илустрација песме“.
Ђаци наше школе постигли су значајне резултате.

Млађи узраст (1-4. разред) Старији узраст (5-8. разред)
ТАМАРА ЗЕМУНОВИЋ 4/1 ПРВО МЕСТО МИА НАЈДАНОВИЋ 5/1 ПРВО МЕСТО
ЛЕНА РАДОЈЕВИЋ 3/1 ДРУГО МЕСТО ГАВРИЛО НИКОЛИЋ 5/1 ДРУГО МЕСТО

САМО ТРИ ЗЕМЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ?
Сусрет деце света - Радост Европе

Ово шаљиво питање обележило је овогодишњу манифестацију „Радост Европе” у нашој школи. Међународни сусрети деце Европе одржани су 49. пут а Београд је дочекао почетак октобра као домаћин малишанима из 16 европских држава и специјалним гостима-децом НР Кине.

Погледајте детаљније...

Пливање - градско

На Првенству Града за ученике виших разреда одржаног 30.10.2018. године. у СРЦ "11. Aприл", ученик 8/3 Андреј Голубовић у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО и директно се пласирао на Републичко првенство.

НАУЧНИ ДАН У ПЕТНИЦИ

Деветнаестог октобра 2018. године, отишли смо на једнодневну стручну екскурзију у научни центар “Петница” и тамо смо провели 6 сати реализујући пројекат “Научни дан у Петници” у оквиру кога смо имали по час хемије, физике и биологије, довољно слободног времена и прилику за обилазак једног тако добро урађеног комплекса.

Погледајте детаљније...

Резултати литерарног конкурса „Поносим се својим прецима”

ОКТОБАР 2018.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су и ове године литерарни конкурс под називом „Поносим се својим прецима“. Најбоље пласирани наш ђак на овом конкурсу је ВИКТОР САВИЋ 3/2 са освојеним ТРЕЋИМ МЕСТОМ.

Резултати ликовног конкурса "Народне ношње 2018."

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организова ли су за ову годину ликовни конкурс као и прошле године под називом “Народне ношње 2018". Наши ђаци постигли су добре резултате на овом конкурсу.

Млађи узраст Старији узраст
1. место Боровић Нина 3/1 2. место Дана Кесер 8/1
Специјална награда за ликовни израз Катарина Стефановић 4/2

ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП

Потписивањем „Протокола о сарадњи“ са удружењем „Чеп за хендикеп“ наша школа се придружила подршци лицима који имају потребе за посебном пажњом због инвалидитета. Иницијативу за укључивање наше школе у поменуте активности покренула је учитељица одељења 2/4 Снежана Павловић уз велику помоћ ђачког родитеља из истог одељења Јоване Бугарчић. Учитељица Павловић и одељење 2/4 у акцију су се укључили на конкретан и спектакуларан начин сакупивши чак 13.567 комада пластичних чепова. Чепови су, према инструкцијама учитељице, сакупљани још током летњег распуста у виду такмичења са циљем проглашења за победника ђака који сакупи највише чепова. Специјалну награду, ван сваке конкуренције је освојила Лена Миросављевић са 5.200 донетих чепова.

Завршна акција „Чеп за хендикеп“ је организована 05.10.2018. године у школском дворишту, у којој су учествовали сви ученици ДРУГОГ разреда. Тада су чепови уручени удружењу „Чеп за хендикеп“. Ученици су помоћу чепова осликали део школског дворишта правећи цветове различитих боја ређањем чепова. Добра намера ученика овог узраста да и они могу да помогну некоме ко је различит од њих, показана је конкретно, на делу.

Организатор акције, Снежана Павловић

"ПОКЛАЊАМ ТИ ПРИЈАТЕЉСТВО"

Поводом Дечје недеље организована је литерарна радионица "Поклањам ти пријатељство" у Основној школи "Стеван Дукић". Литерарна радионица је реализована у уторак 2.10.2018. године.

Ученици трећег и четвртог разреда наше школе: Андреј Петровић, Вида Бојовић, Јована Стојановић и Теодора Сремац су у пратњи учитељице Драгане Бабић присуствовали поменутој радионици. Дочекали су их пријатни домаћини. Након краћег предаха и разговора са осталим учесницима добили су потребно упуство од организаторке радионице и предано се препустили стваралаштву. Утисци учесника су предивни уз жељу да се овај вид дружења што пре понови!

„ПОКЛАЊАМ ТИ ПРИЈАТЕЉСТВО”

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у оквиру „Дечије недеље“ ликовни конкурс за све разреде основаца. Наши ђаци су постигли следеће резултате:

Млађи узраст Старији узраст
1. место Јована Стојановић 4/2 2. место Реља Царић 8/4
2. место Андреј Петровић 3/3
3. место Вида Бојовић 3/2
Теодора Сремац 4/3

ПРВИ ПУТ НА ШКОЛСКОМ КРОСУ

Дана 20.09.2018. школски јесењи крос. Септембар на измаку, али у пуном сјају. Сунце нас и даље воли, а разиграни првачићи трче, по први пут,окупани бојама своје нове куће, Основне школе “Старина Новак“. Једном од њих је био и први дан у школи и одмах освојено прво место. Упознајте нове наде наше школе и њихова постигнућа:

Први разред девојчице Први разред дечаци
1. место Стајић Петра l/1 1. место Велијев Међид l/3
2. место Ђогатовић Ања l/1 2. место Планојевић Лазар l/4
3. место Веланац Тара 1/4 3. место Милојевић Лука l/1

Катарина Урошевић, учитељица

Ђаци трећаци у “ПРЕРАДИОНИЦИ”

Ђаци трећаци наше школе су у Дечјем културном центру Београда присуствовали програму „ПРЕРАДИОНИЦА“ који је изведен у три наврата 17.09, 21.09. и 24.09.

Били су у прилици да науче како се праве различите друштвене и индивидуалне игре које развијају моторику, креативност и тимски рад. Игре су прављене од рециклираног материјала. Користили су се пластични затварачи, картонске кутије, сламчице, пластичне флаше, конопац,. Идеја овог програма је била да се сачува наслеђе традиционалне игре у дигиталној ери.

Деца су уживала у играма и већ се радују се прављењу нових

С. Ћивша

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА
"ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2018."

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у оквиру „Дечије недеље“ ликовни конкурс за све разреде основаца. Наши ђаци су постигли следеће резултате:

Узраст од 1- 4. разреда Узраст од 5 - 8. разреда
1. место Мина Рацо 2/3 1. место Миа Најдановић 5/1
Специјална награда за ликовни израз Василије Дрљача 2/3 3. место Дана Кесер 8/1

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА
"ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2018."

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у оквиру „Дечије недеље“ литерарни конкурс за све разреде основаца. Наш ђак ВИКТОР САВИЋ 3/2, у категорији млађег узраста, освојио је ДРУГО МЕСТО.

СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР 2018.

У организацији Дечјег културног центра Београда ове године је први пут одржана манифестација „Свесрпски дечји сабор“, под покровитељством председника Републике Србије господина Александра Вучића. Наша школа је одабрана да од 23. до 27. маја угости четрдесет седморо деце српске националности из земаља региона.

Ученици одељења: 5/1, 5/3, 6/1, 6/2, 6/3, 7/1, 7/2, 7/3, 7/4, 8/3 били су домаћини вршњацима из:

 • Румуније, Теоретска гимназија „Доситеј Обрадовић“- Темишвар
 • Мађарске, Српска основна школа и гимназија „Никола Тесла“- Будимпешта
 • Босне и Херцеговине/Републике Српске, ОШ „Свети Сава“- Бијељина
 • Хрватске, Вуковарско српско певачко друштво „Јавор“- Вуковар
 • Црне Горе, ФК „Обилић“- Херцег Нови

Циљ манифестације је да деца заволе земљу свог порекла и боље упознају српску историју, традицију и културу.

Сабор је свечано отворен приредбом у Дечјем културном центру Београда посвећеном обележавању „ Дана Ћирила и Методија“ којој су присуствовали гости и њихови домаћини као и ученици првог разреда наше школе. Програм манифестације је обухватио: обилазак Београда туристичким аутобусом (упознавање са знаменитостима главног града), историјски квиз „Београд кроз векове“ на Калемегдану, стручно вођење кроз Дом Народне скупштине Републике Србије, обилазак Музеја аутомобила, посету Тршићу у коме је одржана позоришна представа „Преваранти“ Малог позоришта „Душко Радовић“.

Наша школа се гостима представила приредбом која је одржана 24. маја а коју су извели хор и оркестар школе и група рецитатора. Приредбу су припремили наставници Наташа Мугоша, Бојан Сарић и Драгана Лончаревић.

У организацији целокупне манифестације учествовали су: директор школе Влада Вучинић и наставници Стефан Будимировић, Иван Величковић, Феђа Пишчевић и Маја Заграђанин као и координатор Дечјег културног центра Београда за ову манифестацију Ирена Заграђанин.

„Свесрпски дечји сабор 2018“. је изнедрио многобројна пријатељства широм региона.

Манифестација је реализована, првенствено, захваљујући нашим ученицима-домаћинима и њиховим породицама које су угостиле српску децу из дијаспоре и показале велико разумевање за значај овог догађаја на чему им се искрено захваљујем.

координатор школског тима за Свесрпски дечји сабор 2018.
Маја Заграђанин

ЛЕПО СЕ ИГРАЈ

На овогодишњи конурс 7. Међународног бијенала уметничког дечјег израза БУДИ: „Лепо се играј!“, пристигло је укупно 1472 појединачних и групних радова. Радови су пристигли из земље и региона, али и из иностранства (Немачка, Румунија, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Македонија, Република Српска, БиХ...). Наша школа је такође имала представнике на овој манифестацији. Жири је 07.06.2018. доделио трећу награду у категорији „БУДИ писац“ Марку Јовановићу, ученику 8/2 наше школе.

КВИЗ „ЗАШТИТИМО ПТИЦЕ БЕОГРАДА“

Организатори пројекта: Пријатељи деце Београда

Дана 5.6.2018.године у ОШ „Свети Сава“ у Врчину, одржано је градско такмичење у Квизу знања „Заштитимо птице Београда“.

Екипа ОШ „Старина Новак“ у саставу: Доротеја Крстић 6/2, Дуња Драгосавац 6/2, Дуња Голијанин 6/3 и Милица Ђуровић 6/3, је освојила ПРВО МЕСТО.

Све честитке нашој екипи!

Наставница биологије, Данијела Јукић

Окружно такмичење "ЗАШТИТИМО ПТИЦЕ У БЕОГРАДУ" У 2018. ГОДИНИ

Окружно такмичење у Београду одржано је у канцеларији Пријатеља деце Београда (Дечанска 1, Београд), 28. маја 2018. године. Комисија за рангирање и доделу награда учесника Такмичења у прва категорији: ЛИКОВНИ РАДОВИ (ЦРТЕЖИ) / СКУЛПТУРЕ ПТИЦА за млађи узраст – од 1. до 4. разреда, одлучило је да наша ученица НИНА БОРОВИЋ, други разред, добије ДРУГУ НАГРАДУ.

Конкуренција је била велика јер у првој категорији је учествовало 8 општина и 157 дечјих радова.

Међу 35 изложених радова (цртежи и скулптуре птица), нашли су се:
  1. Дана Кесер, 7. разред
  2. Ања Јовановић, 5. разред

Настава у природи

Ученици трећег разреда су у периоду од 17.05. до 24.05.2018.године били у Крупњу.

Фотографије са догађаја
Хотел се налази на лепом месту. Около су ливаде и пешачке стазе. У преподневним шетњама са рекреатором обишли смо центар Крупња, шетали до Маринковог камена и „Видиковца“.

Током боравка ученици су били и на базену који се налази у склопу хотела.

Поподневне спортске активности организоване су на спортским теренима, на ливадама и у парковима у околини хотела. Ученици су били на излету и посетили црквени парк-Добри Поток (једна кућица је музеј пчеларства, друга кућица музеј старих заната, трећа музеј народних ношњи, четврта приказује како је школа изгледала пре сто година).

Вечерњи програм обухватао је поред дискотеке и „Ја имам таленат“, учење кореографија, „Шиз-фриз“, маскенбал, опроштајну журку и доделу диплома... Последње вече боравка у Крупњу смо певали уз логорску ватру. Утисци су феноменални! У повратку за Београд посетили смо Тршић и кућу у којој је рођен Вук Караџић.

Драгана Бабић

У ЧАСТ ДЕСАНКЕ МАКСИМОВИЋ

 
На конкурсу „Мој свет зове се љубав“ који је расписао Дечији културни центар, МАРКО ЈОВАНОВИЋ, ђак осмог разреда, освојио је ДРУГУ НАГРАДУ. Награда, у виду Дипломе, уручена му је 21. Маја у Великој сали „Донка Шпичек“ Дечијег културног центра.

 

МОЈ СВЕТ ЗОВЕ СЕ ЉУБАВ

У понедељак 21. маја 2018. године у Великој сали "Донка Шпичек" у Дечијем културном центру у Београду додељене су награде победницима на трећем литерарном конкурсу посвећеном Десанки Максимовић под називом "Мој свет зове се љубав". Том приликом, ученик наше школе, Реља Царић VII/4, за своју песму доби је специјалну награду "На Десанкином путу".

Драгана Лончаревић

33. ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШНИХ ИГАРА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА

Овогодишњи 33-ћи по реду Фестивал позоришних игара деце и младих Београда одржао се на сцени Центра за културу и образовање Раковица и то 15. и 16. маја 2018. године. Школе су се такмичиле у две категорије и то у категорији основношколског и средњошколског узраста. У основношколском узрасту била је велика конкуренција са чак десет школа које су се такмичиле.

ГО Палилула се представила са представом ОШ "Старина Новак" која је названа "Црвенкапа у небајци". Ову представу одликовала је симпатична игра Кукула Банета, односно Уроша Божовића, као и врло уверљива у својој улози Баба Сибинке - Софије Погачар. Деца су јако шармантно преносили поруке представе. Стручни жири је похвалио рад на ангажовању великог броја учесника у представи. Овој представи се додељена је:

Награда за улогу Кукула Банета, Урошу Божовићу

Награда за улогу Баба Сибинке, Софији Погач

Резултати литерарног конкурса "Реке носе тајне" 2018.

На литерарном конкурсу „Реке носе тајне“ који је расписала организација „Пријатељи деце Палилуле“, наш ученик МАРКО РАДИЧЕВИЋ 6/3 заузео је ДРУГО МЕСТО у категорији старијег узраста од 5. до 8. разреда.

Резултати ликовног конкурса "Станујем ту одмах испод дуге"

На ликовном конкурсу "СТАНУЈЕМ ТУ ОДМАХ ИСПОД ДУГЕ" који је расписала организација „Пријатељи деце Палилуле“, наши ђаци постигли су следеће резултате:

УЗРАСТ ОД 1-4. РАЗРЕДА УЗРАСТ ОД 5-8. РАЗРЕДА
ПЕТРА БЕЧИЋ 1/2 ПРВО МЕСТО НАДА СИМИЋ 7/1 ПРВО МЕСТО
МИМА АРСЕНИЋ 1/4 СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ МАРТА ГЕОРГИЕВ 7/4 ДРУГО МЕСТО

Резултати литерарног конкурса „Станујем ту, одмах испод дуге”

МАЈ 2018

МЛАЂИ УЗРАСТ СТАРИЈИ УЗРАСТ
ЉУБИЦА ШУШЊАР 4/2 ТРЕЋЕ МЕСТО РЕЉА ЦАРИЋ 7/4 ПРВО МЕСТО

ИЗВЕШТАЈ СА ДРЖАВНОГ ШКОЛСКОГ ПРВЕНСТВА У АТЛЕТИЦИ

На Републичком такмичењу у атлетици за ученике виших разреда,одржаног 15.05.2018 године у Новом Пазару ученица 6/1 НАТАЛИЈА ДРАГОЈЕВИЋ у дисциплини скок у вис освојила је ДРУГО МЕСТО (СРЕБРНУ МЕДАЉУ).

БРАВО ЗА НАШУ ШАМПИОНКУ!!!

СКОК НИНЕ МАРИНКОВИЋ

Нина Маринковић, ученица одељења 7-2, освојила је друго место на градском школском такмичењу у атлетици, дисциплина Скок у даљ. На такмичење се директно пласирала освојивши прошле године прво место на општинском такмичењу у истој дисциплини. На следећем, међуокружном нивоу такмичења, Нина Маринковић је освојила треће место.

Резултати ликовног конкурса "Поглед са обале реке" 2018.

Узраст од 1-4. разреда
ПРВО МЕСТО КАСЈА МИЛОСАВЉЕВИЋ 2/3
СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА КАЛИНА БОЖОВИЋ 1/3
Узраст од 5-8. разреда
ПРВО МЕСТО МАРИЈА ДРАГОЈЕВИЋ 5/3
ДРУГО МЕСТО НАТАЛИЈА ЖЕБЕЉАН 5/2

Резултати општинског квиза „Заштитимо птице Београда“ 2018.

ГО „Палилула“ се ове школске године први пут укључила у такмичење „Заштитимо птице Београда“. У великој конкуренцији основних школа једне од највећих београдских општина, наша школа је освојила ПРВО МЕСТО. Овим пласманом обезбедила је наставак такмичења које ће се одржати 5.јуна од 10 сати на месту које ће накнадно бити утврђено.

НЕДЕЉА „ЦРВЕНОГ КРСТА“

Ученици четвртог разреда су,као и претходих година, узели учешће на квизу „Шта знаш о Црвеном крсту“, у организацији „Црвеног крста Палилула“. Осам ученика наше школе чинили су две екипе. Они су се за квиз спремали и учили из тестова који су раније добили. На такмичењу су учествовали ђаци четвртаци Основних школа са општине Палилула, у среду 09.05.2018.године у Центру ѕа културу „Влада Дивљан“. Екипе наше школе освојили су 4. место, а осим доброг пласмана, ученици су се вратили пуни лепих утисака,јер су се друзили и упознали са вршњацима из других школа. Након такмичења, деца су добила дипломе и поклон. Ових осам ученика имало је прилику да сазнају и науче о „Црвеном крсту“, а надамо се да ће све теориски научено, пренети својим другарима и заједно у акцијама показати хуманост, као и до сада.

Општинско такмичење дугих драмских форми

У петак, 04. маја у ОШ "Раде Драинац" у Борчи одржано је општинско такмичење дугих драмских форми. Нашу школу је представљало одељење IV/3 са представом "Црвенкапа у небајци".

Представу смо спремали готово шест месеци. Свакодневно смо вежбали текст, имали пробе, учили, заборављали, збуњивали се али нас је сав тај труд довео до првог места. Уз диригентску палицу нашег учитеља пролазили смо кроз Црвенкапино путовање из бајке у небајку. Надамо се да ћемо на градском такмичењу оставити још бољи утисак, ако је то икако могуће.

Марко Војкић IV/3

ИЗВЕШТАЈ СА ГРАДСКОГ ПРВЕНСТВА У АТЛЕТИЦИ

Дана 17. априла 2018.године, на стадиону ОФК Београд, одржано је школско првенство општине Палилула у атлетици на којем је учествовала наша ученица VI разреда Наталија Драгојевић и у својој дисциплини, скок у вис, освојила прво место чиме се директно пласирала на градско такмичење.

Градско такмичење је одржано дана 23. априла на стадиону „Рајко Митић“ и у јакој конкуренцији Наталија је успела да постигне лични рекорд и освоји друго место и сребрну медаљу. Овим пласманом успела је да избори учешће на окружно такмичење.

Окружно такмичење из биологије 2018.

Окружно такмичење из биологије одржано је 21.04.2018. године у ОШ "Васа Пелагић".

Нашу школу представљало је укупно 7 ученика. Посебна похвала ученици 5. разреда, Наталији Жебељан, на освојеном првом месту као и ученицима 8. разреда, Милени Милинковић и Страхињи Батањском на пласману на Републичко такмичење. Свим ученицима с поносом честитамо на постигнутим резултатима.

Републичко такмичење ће бити одржано 27.05.2018. на Биолошком факултету Универзитета у Београду.
Срећно на Републичком такмичењу!

СВЕСРПСКИ ДЕЧЈИ САБОР

Дечји културни центар Београд организује и реализује пројекат „Свесрпски дечји сабор“. Циљ пројекта је да деца заволе земљу свог порекла, да науче и проговоре српски језик, упознају знаменитости Србије, културне тековине и историју. Пројекат је усмерен према деци српског порекла у региону, а у наредним годинама и према деци из дијаспоре.

Поред прилике да учествују у посебно осмишљеним културно-едукативним програмима, боравећи у породицама ученика београдских основних школа учесници узраста од 10 до 14 година развијаће јединствена пријатељства и поделиће позитивна искуства са својим вршњацима из Београда.

За детаљнија обавештења о томе ко је покровитељ, а ко домаћин, као и какав је овогодишњи програм ове манифестације кликнути овде.

ДАН ДЕВОЈЧИЦА 2018.

Ове године посетиле смо предузеће Schneider Electric.

С обзиром на то да учествујемо у овој манифестацији од како она постоји, наша очекивања нису скромна! Ипак, дочек и организација у Schneider-у, надмашили су очекивано!

Девет девојчица из „Старине“ посетиле су предузеће из 21.века! Требало им је мало времена да нам објасне чиме се све баве. Али, схватиле су!

Погледајте детаљније...

Резултати ликовног конкурса „Птице”

МАЈ 2018.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су литерарни конкурс „Птице“ на коме су наши ђаци постигли следеће резултате:

МЛАЂИ УЗРАСТ СТАРИЈИ УЗРАСТ
НИНА БОРОВИЋ 2/1 Прво место АЊА ЈОВАНОВИЋ 5/1 Друго место
КАТАРИНА АЛИКЛАЛФИЋ 4/3 Друго место ДАНА КЕСЕР 7/1 Специјална награда
СОФИЈА ТОШИЋ 1/4 Специјална награда

Резултати литерарног конкурса „Птице”

МАЈ 2018.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су литерарни конкурс „Птице“ на коме су наши ђаци постигли следеће резултате:

МЛАЂИ УЗРАСТ СТАРИЈИ УЗРАСТ
ДАВИД МЛАДЕНОВИЋ 4/3 ТРЕЋЕ МЕСТО РЕЉА ЦАРИЋ 7/4 ДРУГО МЕСТО

Такмичење из веронауке

У суботу 21. априла са почетком у 11 у ОШ "Свети Сава" одржано је општинско такмичење из веронауке. Учешће је узело тринаест школа са општина "Палилула" и "Врачар". Наши даровити ђаци: Живота Милинковић, Александар Керсер и Танкосава Милинковић су освојили друго место. Све честитке нашим вредним ђацима!

Марица Лазукић

ДРУГАЦИ НА ИЗЛЕТУ

У понедељак, 16.4.2018. године ученици другог разреда су ишли на једнодневни излет Бранковина – Ваљево – Бања Врујци.

Иако је тога дана време било променљиво, излет је веома успешно реализован. Ученици су посетили Бранковину, видели школу коју је похађала наша позната песникиња Десанка Максимовић, научили понешто о историјату тога краја. Видели су како су некада изгледале учионице, прибор који се користио при писању – гушчије перо, као и воскане табле. Потом, прошетали су ваљевском чаршијом – Тешњаром и видели њене лепоте. Након обиласка Тешњара, ученици су ручали у Бањи Врујци. У паузама између обилазака деца су се играла и уживала у природним лепотама.

С. Ћивша

ЂАЦИ САЗНАЛИ ШТА ЈЕ БОЗА

Фотографије
На часу Српског језика и књижевности читали смо о дечаку кога је отац послао да купи бозу. Нико из V/3 никада ја није пио. Ја јесам некада давно. Нисам тачно могла да се сетим од чега се прави боза?! Између могућности да на Гуглу потражим рецепт или да организујем, макар једно одељење, и поведем их да бозу и пробамо, одлучила сам се за ону лепшу и укуснију.

Пронашли смо лепу, старинску посластичарницу, недалеко од школе. Боза и колачи и прво право пролећно време.

Сазнали смо да се боза прави од: куване пшенице, шећера и лимунске киселине .

Наташа Мугоша и V/3

Хуманост на делу

Ученици наше школе су још једном показали делом велику хуманост! Дана 26. марта чланови Дружине Старина Новак покренули су акцију прикупљања гардеробе за децу, своје вршњаке који да би се обукли,нахранили и окупали, долазе у Свратиште. Десет дана ученици су доносили велике количине гардеробе, чиме су показали несебичност и хуманост, особине које су за свеку похвалу и понос. Одмах након Ускршњег распуста, гардероба је однета у „Свратиште“, превозећи у две туре. Чак су и сами ученици били задивљени одзивом акције, тако да је спонтано покренута иницијатива да се акција понови. Чланови Дружине Старина Новак позива другаре да и даље остану хумани. У знак захвалности, од деце из „Свратишта“ добили смо честитку и диск са песмама.

Резултати окружног такмичења из енглеског

На окружном (градском) такмичењу из енглеског језика које се одржало 25.03.2018. наши ђаци постигли су следеће резултате:

 • ДИМИТРИЈЕ АНДРИЋ освојио је ДРУГО МЕСТО
 • СТРАХИЊА БАТАЊСКИ освојио је ДРУГО МЕСТО
 • ТАРА КОЕСХАР освојила је ДРУГО МЕСТО

Републичко такмичење из енглеског језика одржаће се у ОШ „Ђура Јакшић“ у Ђуприји 13. маја 2018.

ПРИЧА У БОЈИ

Прича у боји за мене и моје ђаке почела је крајем 2015. године. Те зиме, недуго после смрти мог драгог оца, као део тима путовао сам са колегама и ђацима у Румунију поводом размене коју имамо са њиховим школама. За ову причу најважнија је школа у граду Клуж (Kluj- Napoca). Овај град је у Румунији познат као универзитетски центар а школа се зове „Специјална средња технолошка школа за ђаке са посебним потребама“ (Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca), у склопу ове школе налази се интернат. Овај велики и изнутра у бело обојен дом пун светлости и цвећа у којем живе и раде ђаци, учинио је да се осећам веома пријатно. Тамо сам упознао и њихову професорку ликовне културе; само понекад ми се деси да се тако лако спријатељим са људима које упознајем. Иринел Олтеан, Ирина, била је љубазна и упутила ми је позив да са својим ђацима учествујем на великом међународном ликовном конкурсу који она са својом школом организује.

АНА НИКОЛИЋ VIII/3 прва награда
МАША МАРКОВИЋ VII/2 прва награда
ДАНА КЕСЕР VII/1 друга награда
АНДРЕЈ МИТРИЋ VI/1 друга награда
МИА МИРКОВИЋ V/1 трећа награда
Након запажених резултата наших ђака на прошлогодишњем конкурсу сада имамо још боље резултате. Ко смо то ми? Ми смо ђаци који су припремили и реализовали изложбу под називом Даровити ђаци ОШ „Старина Новак“.

Један од награђених ђака, Ана Николић, ове године ће покушати да упише средњу школу за дизајн, а верујемо да ће у овој племенитој намери и успети. Срећно Ана!

Тема овогодишњег ликовног конкурса „Color Story“ била је омиљени лик из књиге или филма а тема наредног обраћања школских уметника биће преглед свих награда које смо и које ћемо у наредном периоду освојити за Старину.

До скорог писања,
Ван Ван, Иван Величковић, наставник ликовне културе

ДАН ДЕВОЈЧИЦА

Фотографије
Ученице 7. разреда учествовале су на Припремној радионици у оквиру пројекта "Теленор Дан девојчица" на тему "Ухвати идеју у дигиталном свету".

Ова радионица је осмишљена да помогне девојчицама да што боље представе своје предузетничке идеје на конкурсу "Ухвати идеју у дигиталном свету".

Све се дешавало у Математичкој гимназији, која се нашим девојчицама веома допала.

Активно су учествовале и решене су да покушају да учествују, а можда и победе.

Менторска и наставничка подршка биће им Наташа Мугоша.

Резултати општинског такмичења „Васкршње ликовне радости 2018“

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су општинско такмичење „Васкршње ликовне радости“. На градско такмичење пласирали су се ликовни радови следећих наших ђака:

Млађи узраст Старији узраст
1. МИА НАЈДАНОВИЋ 4/1 1. НАТАЛИЈА ЖЕБЕЉАН 5/2
2. ВУК ЂОРЂЕВИЋ 5/2

За најлепше ускршње јаје награду су добили:
1. КАТАРИНА СИМИЋ 4/2
2. АНЂЕЛА МУЛОВИЋ 4/2

Резултати ликовног конкурса „Илустрација недовршене приче“

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у марту ликовни конкурс илустрације недовршене приче. На градско такмичење, по овом конкурсу, пласирали су се радови следећих наших ђака:

1. МИА НАЈДАНОВИЋ 4/1
2. НАТАЛИЈА ЖЕБЕЉАН 5/2
3. БОЈАНА АЏЕМОВИЋ 5/2

Резултати општинског такмичења из историје ГО „Палилула“

Наша школа, као једина школа на Палилули која има Музеј школе, није се обрукала на овогодишњем општинском такмичењу из историје које се одржало 17.03 2018. године у основној школи "Јован Ристић" у Борчи. Сви наши разреди остварили су пласмане на градско такмичење које ће се одржати 22.04.2018. у ОШ “Милена Павловић Барили“. Са поносом наводимо имена ђака који су се пласирали на градско такмичење из историје.

ПЕТИ РАЗРЕД ШЕСТИ РАЗРЕД
Јовановић Ђорђе 3. НАГРАДА 32 бода Доротеја Костић 1. НАГРАДА 34 бода
Душан Драгичевић 2. НАГРАДА 31 бод
СЕДМИ РАЗРЕД ОСМИ РАЗРЕД
Арсеније Вучинић 3. НАГРАДА 32 бода Димитрије Андрић 3. НАГРАДА 34 бода

Резултати литерарног конкурса „Не дам ни за шта на свету”

МАРТ 2018.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су у марту литерарни конкурс под називом „Не дам ни за шта на свету”.

Представник наше школе РЕЉА ЦАРИЋ 7/4 освојио је ДРУГО МЕСТО у категорији старијег узраста од 5. до 8. разреда.

Резултати ликовног конкурса "Сањао/ла сам"

Млађи узраст од 1-4. разреда Старији узраст од 5-8. разреда
Треће место ТЕОДОРА СРЕМАС 3/3 Прво место МАША МАРКОВИЋ 7/4
Специјална награда ВИДА БОЈОВИЋ 2/2

Резултати школског такмичења рецитатора

Традиционално, сваке године, у марту месецу одржава се школско такмичење Рецитатора.

Ове године, такмичење је одржано 12.3. у школској библиотеци. Ученици млађих и старијих разреда радо казују песме наших познатих песника, те је и одзив био велики.

Посебно треба похвалити најмлађе учеснике, ђаке прваке, који су били сјајни и осмех им није силазио са лица.

Стручном жирију је био тежак задатак да изабере рецитаторе који ће нашу школу представљати на општинском такмичењу. Најбоље рецитаторе школа је наградила књигом. Првопласирани такмичари ће учествовати на општинском такмичењу.

Пласман Млађи разреди Старији разреди
1. место и пласман
на општинско такмичење
Анђела Станковић 3/2 Борјана Голубовић 7/1
2. место Лана Дробњак 1/2 и
Урош Божовић 4/3
Јован Аранђеловић 7/4
3. место Јована Драгићевић 2/1 Бранко Ђорђевић 6/2 и
Уна Недељковић 7/3

Честитамо награђеним ученицима и пожелимо нашим представницима пуно среће у предстојећем такмичењу.

С.Ћивша

РЕЗУЛТАТ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ФИЗИКЕ

На ОКРУЖНОM ТАКМИЧЕЊУ УЧЕНИКА VII разреда ОСНОВНИХ ШКОЛА БЕОГРАДА ИЗ ФИЗИКЕ које је одржано 10.03.2018. године, ђак наше школе:

АРЕСНИЈЕ ВУЧИНИЋ освојио је ТРЕЋЕ МЕСТО и пласман на Републичко такмичење.

Арсеније Вучинић је у конкуринцији од 173 ђака седмог разреда из целог Београда, са укупно 55 поена заузео 52 место што је било довољно да се пласира на највиши ранг такмичења који ће се одржати у Параћину 29-30.априла 2018. и тако je обезбедиo да наша школа буде представљена и на Републичком такмичењу из физике.

Извештај са Општинског такмичења из Техничког и информатичког образовања и Технике и технологије

У суботу, 10. марта 2018. године, одржано је Општинско такмичење из Техничког и информатичког образобања и Технике и технологије у ОШ „Раде Драинац“ у Борчи. Из наше школе учествовало је седам ученика од којих су три ученика остварила пласман на Градско такмичење и постигла следеће резултате:

Име и презиме ученика Одељење Пласман Област/дисциплина Ментор
Тамара Петровић 6/2 1. место Папирно макетарство Саша Шипка
Вук Бутулија 6/2 2. место Папирно макетарство Весна Поповић
Урош Дурлевић 8/2 3. место Ауто моделарство Владица Марковић

Наставници ТИО и ТТ - Весна Поповић, Владица Марковић, Саша Шипка

ПРВАЦИ СВОЈИМ МАМАМА

У четвртак 8. марта ученици одељења I/2, поводом Дана жена, су организовали дружење са мамама. Свако дете је са својом мамом спремило неку песмицу, рецитацију, драматизацију неког текста, а било је и експеримената и мађионичарских трикова. Дружење је било веома забавно и лепо.

Марина Јовановић

ЧЕТВРТАЦИ СВОЈИМ МАМАМА

Поводом 8. марта, већ традиционално четврту годину за редом, у одељењу 4/3 је одржано дружење са мамама. Без обзира на радне обавезе и ове године се одазвао велики број мама. Истовремено и са осмехом на уснама и сузама у очима слушале су саставе који су написани за ову прилику и учествовале заједно са својом децом у мини радионици која је изазвала ерупцију емоција.

Стефан Димитријевић

САДАШЊА И БУДУЋА ШАМПИОНКА

Дана 06.03.2018. године у Атлетској дворани у Београду, приређен је свечани дочек светске дворанске шампионке у скоку удаљ Иване Шпановић, која је постала прва српска шампионка планете. Дочеку је присуствовала и Софија Тошић, ученица наше школе одељења учитељице Снежане Павловић 1/4. Софија се труди да и сама следи Иванине шампионске кораке. Софија је већ освојила бронзану медаљу и чланица је Београдског атлетског клуба.

Све честитке девојкама!

Надамо се новим успесима и медаљама.

Резултати Конкурса за дечју карикатуру "МАЛИ ПЈЕР"

Општинско такмичење у Палилули Београд одржано је у ОШ "Зага Маливук" 5. марта 2018. године.

У првој категорији (од 1. до 4. разреда учествовало је 10 школа и 503 ученика). Наша школа је постигла следећи резултат:

2. место Јана Пантелић 3/1 ОШ "Старина Новак" 24 поена

У другој категорији (од 5. до 8. разреда учествовало је 13 школа и 639 ученика). Наша школа је постигла следећи ретзултат:

1. место Уна Недељковић 7/2 ОШ "Старина Новак" 25 поена
3. место Миа Мирковић 5/1 ОШ "Старина Новак" 23 поена

НОЋНО СКИЈАЊЕ ПРВАКА

У петак, 2. марта, ђаци 14 њихови родитељи и учитељица су искористили снег и отишли на ноћно санкање. Нашли су се у 18 часова у школском дворишту и кренули пут Ташмајдана, где их је чекало још другара. Свима је било лепо. Цика, вика и осмеси су се низали на падинама парка. Зимска идила је заувек остала у срцима ђака првака и прво ноћно санкање са другарима и учитељицом. Друштво им је правио и Снешко Белић. Фотографије су ту да нас подсете на доживљај. Договор је да наставимо ово дружење, чим нас опет обрадује снег.

Снежана Павловић

ЂАЦИ НА СНЕГУ

Оно што задаје бриге одраслима може донети велику радост основцима. Снег који је, коначно (кажу ђаци), пао ове зиме како ваља, отежао је саобраћај и повећао број промрзлих пролазника и путника који чекају на аутобуским и трамвајским станицама. Али, све је то безначајно према осмесима и одушевљењу деце која су се обрадовала снегу и правој зимској идили која као да је искристалисала из неприметно отворене књиге прелепих руских бајки. Наставница Наташа Мугоша није одолела да у понедељак 26. фебруара са својим ђацима истрчи по белини снега нашег школског дворишта и сачини неколико фотографија дечије радости која се није могла сакрити што се види на фотографијама. По њеном сведочењу деца су изјавила да је снег тако ретка појава у њиховим животима!

Старо добро грудвање није изостало.

НАШ УЧЕНИК И ДЕО ПОБЕДНИЧКЕ ЕКИПЕ

На прошлонедељном фудбалском завршном Мини Макси купу одржаном у Београду за генерацију 2008, турнир је освојила екипа Црвене Звезде. У Црвеној Звезди од 2016. године игра и ученик наше школе Давид Петрушев - одељење lll/3.

Давид је заједно са екипом био на седмодневним припремама у Словенији где је играо пријатељске утакмице са својим вршњацима из Словеније и Италије. Освајање овог купа има још већи значај зато што је екипа пристигла у Београд вече уочи самог турнира. Давид је и раније био проглашен за најбољег играча турнира у Зајечару. Надамо се да ће и убудуће успешно педстављати свој клуб и своју школу "Старина Новак".

Резултати општинског такмичења ГО "Палилула" из физике

Шести разред
Ирина Тамбурић Прво место 65 бодова
Никола Томашевић Треће место 38 бодова
На општинском такмичењу из физике, које је одржано у ОШ "Стеван Дукић" 18. фебруара 2018. године, наши ђаци постигли су следеће резултате:
Седми разред Осми разред
Марко Петковић Друго место 47 бодова Синиша Благојевић Похвала 29 бодова
Арсеније Вучинић Треће место 41,5 бодова

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА У СПОРТУ

На класификационом јуниорском првенству у теквондоу које се oдржало у Немачкој, у граду Штутгарту, у којем је учествовало око 1300 такмичара из осталих европских градова, ученица наше школе Миња Вукосављевић lll/3 је освојила сребрну медаљу у категорији до 47 кг.

Тако се квалификовала за европско првенство које се одржава у Бугарској 10. јуна ове године.

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

На Крстовдан, 18.01.2018. године, Одбор за верску наставу Архиепископије београдско – карловачке организовао је по први пут пливање за Часни крст, за ученике нижих разреда у затвореним базенима.

Учествовала су два ученика наше школе, Василије Дрљача ученик I-3 и Матеа Јовановић ученица IV-1.

Пливање је организовано на базену спортског клуба „Тонус“.

Првонаграђени учесници добили су пехар, а три првопласирана добили су медаље. Наши ученици су добили похвалнице.

Дружење је протекло у лепој атмосфери.

СВЕТОСАВСКИ КВИЗ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Екипно такмичење палилулских школа у знању математике за ученике 6. разреда одржано је 12.01.2018. у школи "Јован Цвијић". Чланови тима школе "Старина Новак" били су: Вук Бојовић 6/1, Тамара Петровић 6/2 и Дуња Голијанин 6/3.

На такмичењу је учествовало десет екипа-представника школа са Палилуле а ученици наше школе освојили су 1. место. Честитамо!

Наставник математике, Маја Заграђанин

"НОВОГОДИШЊИ БАЗАР" ОШ "СТАРИНА НОВАК" УОЧИ НОВЕ 2018.

Традиционални „Новогодишњи базар“ одржан је у четвртак 28. децембра у ОШ ''Старина Новак''са почетком у 19 часова.

Ученици од првог до четвртог разреда су вредно и вешто правили заједно са својим учитељима током децембра месеца новогодишње украсе које су у широком школском ходнику, а делом у својим учионицама, изложили за гледање и уживање али и за продају са циљем да се прибаве средства и помоћ оној деци која за новогодишње и божићне празнике немају све што и друга деца. (погледајте детаљније...)

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „Мој свет чаробан и леп”

На литерарном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ под називом „Мој свет чаробан и леп“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
ДРУГО МЕСТО Ђорђе Миленковић 2/2 ДРУГО МЕСТО Реља Царић 7/4

ДЕЦЕМБАР 2017.

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „Moј Београд”

На литерарном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ под називом „Мој Београд, за ову школску годину, у име наше школе, у конкуренцији млађег узраста ВИДА БОЈОВИЋ 2/2 освојила је ТРЕЋЕ МЕСТО.

ДЕЦЕМБАР 2017.

ДРУЖЕЊЕ СА ЛИКОВНИМ УМЕТНИКОМ ИВАНОМ КОЦИЋЕМ

Омиљени гост одељења 2/2, Иван Коцић Пикасо, посетио је своје другаре у среду, 20.12.2017.године. У двочасовном дружењу ђака и Пикаса настали су дивни новогодишњи украси. Уз рад је било доста шале, а осмеси нису силазили са лица...

Ђаци другаци су уз помоћ свог госта завршили припреме за предстојећи Новогодишњи базар. Задовољство је било обострано. Унапред се радујемо следећем сусрету и дружењу.

С.Ћивша

Резултати ликовног конкурса "МОЈ БЕОГРАД" 2017/2018.године

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовала је ликовни конкурс „Мој Београд“ на који је учешће узела и наша школа и постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
2. МЕСТО УНА ЈЕВИЋ 3/1 2. МЕСТО МАРТА ГЕОРГИЕВ 7/4

Резултати ликовног конкурса "МОЈ СВЕТ ЧАРОБАН И ЛЕП" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „Мој свет чаробан и леп...“ који је расписала организација ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
1. МЕСТО ДУШАН КАРАОСМАНОВИЋ 1/1 1. МЕСТО МАРИЈА ДРАГОЈЕВИЋ 5/3
Специјалну награду за изузетну ликовност и иновацију добила је: ИВА ШУШЊАР 2/3

Наши ђаци на манифестацији “Ти можеш“

У понедељак, 4. децембра 2017. године, поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, ученици III и IV разреда заједно са учитељима присуствовали су Манифестацији под називом „Ти можеш“ у УК “Вук Караџић“.

Имали смо прилику и задовољство да погледамо приредбу коју су припремили ученици основних школа за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју. Показали су нам да су, и поред тешкоћа које имају, успешни у исказивању својих талената и способности.

Након приредбе, обишли смо штандове са изложбом радова ученика ових школа који су настали као део радне терапије и наставе и уживали у њиховим рукотворинама.

Међународно такмичење "Дабар"

На међународном такмичењу информатичке и рачунарске писмености „Дабар“, школски ниво за млађе разреде, постигнути су следећи резултати:

Име и презиме Одељење Пласман
Василије Перуничић 1/1 1. место
Никола Поповић 1/1 1. место
Софија Тошић 1/4 2. место
Уна Дојкић 1/4 3. место
Петар Димитријевић 1/4 3. место
Михајло Јаничић 1/3 3. место

ДРУЖЕЊЕ СА БАКАМА И ДЕКАМА

Ове године, 30.11.2017. године, одржало се Дружење са бакама и декама. Ученици од 1. до 4. разреда наше школе заједно са својим бакама и декама приказали су по неку заједничку тачку. Глума, певање, рецитовање, анегдоте, хемијски огледи - то је било изванредно. Сви су подједнако уживали.

Многе баке су показале своја кулинарска умења, па су припремиле слане и слатке ђаконије. Све је било припремљено са много љубави. Вече је протекло на задовољство свих присутних.

С.Ћивша

Резултати ликовног конкурса "Илустрација песме" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
УНА ДОЈКИЋ 1/4 ПРВО МЕСТО СОФИЈА МАТОВИЋ 5/2 ТРЕЋЕ МЕСТО
ВУК ЂОРЂЕВИЋ 5/2 ТРЕЋЕ МЕСТО

ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА –
МЕМОРИЈАЛ „ВАСКА ЈУКИЋ МАРЈАНОВИЋ“

На литерарном конкурсу ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА наша школа је постигла следеће резултате:

 • у конкуренцији старијег узраста МАРКО ЈОВАНОВИЋ 8/2 освојио је ПРВУ НАГРАДУ са песмом „Чудом се чудим“, а ДРУГУ НАГРАДУ за песму „Могу ли?“ дели са ИРИНОМ ТАМБУРИЋ 5/2 која је конкурисала са песмом „Станујем одмах испод дуге“.

Ученици који су освојили прва места учествују на градском такмичењу 2.12.2017.

Резултати ликовног конкурса "Народне ношње" 2017/2018.

На ликовном конкурсу „ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА“ наша школа је постигла следеће резултате:

у конкуренцији млађег узраста у конкуренцији старијег узраста
Тара Секулић 3/3 2. место Марија Драгојевић 5/3 3. место
Уна Јововић 3/1 специјална награда Иван Ромчевић 5/3 специјална награда

Републичко такмичење у пливању

На Републичком такмичењу у пливању за ученике виших разреда,одржаног 15.11.2017 године у Крагујевцу ученик 7/3 АНДРЕЈ ГОЛУБОВИЋ у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО (ЗЛАТНУ МЕДАЉУ).

БРАВО ЗА НАШЕГ ШАМПИОНА!!!

Међународни књижевни конкурс "Песник и земљотрес"

Марко Јовановић, ученик 8/2, добио је прву награду и за поезију и за прозу на четвртом међународном књижевном конкурсу „Песник и земљотрес“. Због његових укупних резултата у претходне четири године жири је одлучио да му додели престижно признање „Мирјевски орфеј“ за најбољи ученички рад.

Предметни наставник, Марија Марковић

Градско такмичење у пливању

На Првенству Града за ученике виших разреда одржаног 31.10.2017. године. у СРЦ "11 Aприл", ученик 7/3 Андреј Голубовић у дисциплини 50 метара прсно освојио је ПРВО МЕСТО и директно се пласирао на Републичко првенство. Ученик 8/3 Вук Стојменовић у дисциплини 50 метара делфин освојио је ДРУГО МЕСТО. Ученица 8/3 Нађа Николић у дисциплини 50 метара краул освојила је СЕДМО МЕСТО. Ученица 7/4 Бојана Симић у дисциплини 50 метара делфин освојила је ПЕТО МЕСТО. Ученица 7/4 Милица Симић у дисциплини 50 метара леђно освојила је ЧЕТВРТО МЕСТО.

БРАВО ЗА НАШЕ ШАМПИОНЕ!!!

НА САЈМУ КЊИГА

Ученици 5/3 одељења са својом разредном Наташом Мугошом, посетили су овогодишњи Сајам књига.

На штанду "4 земље 1 језик" присуствовали су промоцији књиге "То је био само пикник" у организацији уценика Немачке школе у Београду.

Наши петаци били су у прилици да провежбају свој немачки, али посто га у "Старини" уче тек два месеца, радо су прихватили малу помоћ преводиоца.

Било је врло занимљиво сто се и види на њиховим фотографијама!

Наташа Мугоша, наставница српског језика и књижевности

Ретроспектива рада и дела Слободана Станишића
ДКЦ – Дечији Културни Центар, Београд

Још једна посета ДКЦ-у и још једно дружење ученика наше школе са великим српским писцима за децу. Данас смо били гости, позвани, Слободану Станишићу писцу богате и разноврсне биографије аутору више од 70 књига романа, збирки прича и песама.

Као успомена на овај догађај остаће нам заједничка фотографија са песником Слободаном Станишићем.

Погледајте детаљније...

РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2017.

У оквиру Дечије недеље 2017. на литерарном конкурсу ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА наша школа је награђена за радове на две теме: "Ја и моји пријатељи свих генерација" и "СВЕТ ПО МОЈОЈ МЕРИ".

Млађи узраст Старији узраст
Треће место Јулија Спасовић 3/1 Друго место Реља Царић 7/4

Подела диплома одржаће се 05.10.2017. године, на представљању школа у ОШ „Раде Драинац” са почетком у 16.30 часова.

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ 2017.

У оквиру Дечије недеље 2017. на ликовном конкурсу ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА наша школа је награђена за радове на две теме:

"Ја и моји пријатељи свих генерација" "СВЕТ ПО МОЈОЈ МЕРИ"
Награду је добила МАША МАРКОВИЋ 7/4 Награде су добили:
МИА НАЈДАНОВИЋ 4/1
МАША МАРКОВИЋ 7/4
АНИЦА ЂОРЂЕВИЋ

Сви награђени радови равноправно учествују на градском конкурсу, а за освојене награде следи им диплома.

„ФАНТАСТИЧНИХ 6“ ЦРТАЛИ СА ТРЕЋАЦИМА

Фотографије
У петак, 22.9.2017.год., ученици 3/2 су посетили ауторску изложбу слика „Фантастичних 6“ која представља најрепрезентативнија дела шесторице реномираних ликовних ствараоца (Милана Туцовића, Жељка Ђуровића, Сергеја Апарина, Зорана Велимировић, Владимира Дуњића и Жељка Тоншића). Након разгледања, ученици су имали посебну част да се кроз ликовну радионицу упознају и друже са сликарима Миланом Туцовићем и Зораном Велимировићем.

Распоред предавања за ученике виших разреда

Пројекат "Подизање енергетске ефикасности и употреба обновљивих извора енергије"

ПРЕ ПОДНЕ ПОСЛЕ ПОДНЕ
1. час 5-3 Наташа Мугоша 1. час 8-1 Сања Топаловић
2. час 5-1 Данијела Јукић 2. час 6-1 Маја Заграђанин
3. час 7-3 Весна Поповић 3. час 6-2 Радинка Бановац
4. час 7-1 Драгана Лончаревић и
Марица Лазукић
4. час 8-4 Соња Иванчевић
5. час 5-2 Видак Вулић
6. час 7-2 Весна Поповић

20.9.2017. године Директор школе, Влада Вучинић

Прилог Студија Б о акцији "Битка за бебе",
у емисији "Београд - здрав град", од 19.11.2011.