Menu

Ђаци


„Дете је дете да га волите и разумете“

Посебне честитке заслужује одељење 4/1 које је својим групним радом на тему „Дете је дете да га волите и разумете“ освојило 1. место на општинском нивоу такмичења и тако се пласирали на градски ниво такмичења.

На градском такмичењу су освојили 1. место!

Браво!

„Мој свет је ипак леп“

Успеси наших ђака и даље се нижу!

Учешћем на ликовном конкурсу „Мој свет је ипак леп“ Организације пријатеља деце београдске општине Палилула, ђаци другаци су својом креативношћу постигли одличне резултате:

Млађи разреди Старији разреди
1. место Вида Трајковић 2/4 1. место Емил Грба 5/4
1. место Дуња Црногорац 2/5

Честитамо!

С.Ћивша„Дете је дете да га волите и разумете“

Ова школска година започела сјајним резултатима ђака наше школе.

Деца воле да цртају, сликају, вајају и да се поетски изражавају. Својим радовима су заблистали и постигли завидне резултате.

На ликовном и литерарном конкурсу „Дете је дете да га волите и разумете“ у организацији Пријатеља деце београдске општине Палилула“, постигнут је следећи успех:

Ликовни конкурс Литерарни конкурс
Пласман Име и презиме Одељење Пласман Име и презиме Одељење
1. место Александар Матеј Симић 3/4 1. место Искра Ђорђевић 3/4
1. место Ида Коларић 3/4
1. место Одељење 4/1 (групни рад) 4/1

Честитке награђеним ученицима!

С.Ћивша

Дете је дете, да га волите и разумете

Дете је мило и нежно
као пупољак цвета из баште,
дете је чаролија
из најлепше маште.

Деца не могу да живе сама
треба им пољубац, тата и мама.
Треба им лутка, лопта, играчка
куца ил‘ нежна, умиљата мачка.

Увече кад Сунце сакрије зраке
деца чекају песму, најлепшу успаванку мајке.
Татина љубав штити их од разних чуда,
која се крију у мраку, рачунару и ко зна све куда.

Родитељи, када за послом јурите,
увек ме волите и мање журите.
Јер дани пролазе као да лете,
а ја сам још увек само дете.
Школска 2020/2021. година


Виртуелни споменар генерације 2006/2007.


Уручење диплома најбољим ђацима школске 2020/21. године

Добитницима дипломе “Вук Караџић”, ПЛАКЕТЕ САВЕСНОГ ЂАКА и дипломе ученик генерације уручена су признања у понедељак 28.06.2021. у холу школе у 15:00 часова. Признања најбољим ђацима уручио је директор школе.


Плакета ђака генерације


Игре без граница

Дана 21. јуна 2021. године у великом школском дворишту, за крај школске године, одржане су Игре без граница у реализацији учитељица бродуженог боравка. Желеле смо да ову годину, која је итекако намучила све нас у погледу организације рада у боравку уз поштовање свих мера због епидемије Корона вируса, завршимо на један весео начин и на начин који нам поручује да је све лакше и боље уз дечији смех и жагор. Изразито нам је драго што је већина ученика и учитељица учествовала и улепшала нам овај дан. Надамо се да ће ове Игре постати наша традиција коју ћемо неговати и трудити се да сваке године буду све боље и посећеније.

Учитељице из боравка


Конкурси

Обележавања

  • Девета смотра кућних љубимаца (онлајн - пристигли видео записи)
  • Обележавање 420 година од смрти Старине Новака (пренос догађаја)
  • Школска слава - Савиндан (дигитална приредба и пренос догађаја)
  • Дан школе - 98 година постојања (дигитална приредба и пренос догађаја)

Јеловник (27.9-8.10.2021)

Девета смотра кућних љубимаца

Ове школске године, традиционална Смотра кућних љубимаца организована је као и већина школских активности ОН ЛАЈН. Представљање кућних љубимаца обављено је путем видео клипова. У видео клиповима су ученици представили своје љубимце, говорили о њиховим каректаристикама и навикама.

Одзив је био одличан, што показује да су се ученици зажелели слободних активности које су редуковане због тренутне епидемиолошке ситуације и да међу ученицима наше школе има много правих љубитеља животиња. Одазвало се 46 поносних власника кућних љубимаца. Међу љубимцима било је највише паса и мачака али је било папагаја, канаринаца, хрчака. Нису изостали чак ни егзотични љубимци као што су гуштери, корњаче и акваријумске рибице.

Читав поступак спровођења дигиталне смотре кућних љубимаца спровела је млада ТВ НОВАК и била на висини задатка. Пристигли видео клипови су обрађени и постављени 1. јуна на ТВ страну сајта школе. На тај начин, овај вредан и обиман ватромет филмчића о кућним љубимцима постао је доступан најширој јавности.

Сви ученици који су узели учешће у овој манифестацији награђени су традиционалним препознатљивим дипломама којима су награђени сви учесници претходних осам смотри.

Стефан Димитријевић


Изложба хербаријума

Ученици 8-1,наставнице биологије Данијела Јукић и Биљана Ђурђевић са Музејом школе договорили су и реализовали су једну мању пригодну изложбу школских хербаријума. Генерације пролазе, хербаријуми остају и чувају се у биолошком кабинету. Изабрани примерци су у широком распону од педесетих година прошлог века до наших дана! Оне најстарије, из тридесетих година, чувамо за излагање поводом стогодишњице школе!


Такмичење у шаху

У суботу, 29.5.2012. године одржано је Републичко такмичење у шаху. Такмичење се одржало у четири новобеоградске школе: ОШ "Душко Радовић", ОШ "Милан Ракић", ОШ "Драган Лукић" и ОШ "Јован Стерија Поповић".
Ученици наше школе освојили су две медаље. Михајло Јаничић 4/3 освојио је 1. место, а Бошко Стефановић 4/3 освојио је 3. место на такмичењу.
Честитамо!

Атлетика је краљица спортова, а Софија осваја медаље

Њени вршњаци су викенд провели у игри и дружењу у парку, а Софија Тошић, ученица 4/4 је учествовала на Пролећном првенству Београда, раме уз раме са другим такмичаркама. Такмичење је одржано 09.05.2021. године на стадиону Војне Академије у Београду. Конкуренција је била велика, али Софија се изборила за своју медаљу. Освојила је сребрну медаљу у дисциплини скок увис.

Лепо је имати оваквог ученика и све похвале за њу.

Донеси нам још медаља! Чекамо и радујемо се!

Снежана Павловић

ПТИЦЕ

На овогодишњем ликовном и литерарном кокурсу под називом „Птице“, жири Организације „Пријатељи београдске општине Палилула“ је имао веома тежак задатак, да међу многобројним пристиглим радовима, изабере најбоље.
Погледајте опширније


Кад се ласте врате с’ југа

На ликовном и литерарном конкурсу „Кад се ласте врате с југа“ у реализацији Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“, ученици наше школе су остварили одличне резултате. Вредни и креативни ђаци су засијали на овом такмичењу.
Погледајте опширније

27. Васкршње ликовне радости деце Београда "Васкршње чаролије"

Наши вредни ђаци, ЈАНА ЖИКИЋ II/5 и Софија Стошић III/4, показали су „чаролију“, достојну ликовних уметника, креативним решењима на ликовном конкурсу „27. ВАСКРШЊЕ ЛИКОВНЕ РАДОСТИ ДЕЦЕ БЕОГРАДА“ тему „Васкршње чаролије“. Њихови радови су рангирани, на општинском нивоу, као првопласирани и испунил ису услов за пласман на наредни ниво такмичења.

Желимо пуно успеха Јани Жикић 2/5 и Софији Стошић 3/4 у наредном нивоу такмичења.

С. Ћивша

Рецитујемо...

Представник наше школе, АНЂЕЛА СТАНКОВИЋ, учествовала је на општинском такмичењу „Песниче народа мог“.

Одлуком жирија, а на основу постављених критеријума, Анђела се пласирала на наредни ниво такмичења!

Анђела, срећно!

Ни корона им не може ништа - Још један у низу успеха наших ученика

Ученица наше школе Мићовић Миона 4/4 је члан ватерполо клуба Палилула. На првенству Србије у ватерполу, за млађе женске такмичарке категорије до 15 година, које се организовало у Бечеју 16. – 17. априла 2021. године, екипа је освојила 2. место.

Све честитке дивним девојчицама које показују изузетну храброст, борбеност и снагу!

Окружно такмичење из математике

Окружно такмичење из математике одржано је 24.04.2021. године.

Следећи ученици су освојили награде:

Р.бр. Име и презиме ученика Одељење Пласман
1. Михајло Јаничић 4/3 I награда
2. Данило Магдаленић 4/2 II награда
3. Бошко Стефановић 4/3 III награда
4. Калина Божовић 4/3 III награда
5. Катарина Стефановић 6/1 I награда
6. Ружица Јаничић 8/4 I награда

Честитамо!

Ученице Катарина Стефановић и Ружица Јаничић пласирале су се на Државно такмичење из математике које ће бити одржано 16.05.2021. године.


Међународни дан борбе против вршњачког насиља (24.2.2021.године)

„Дан розих мајица“

У среду, 24.2.2021.године, у нашој школи, као и широм света, обележен је „Дан розих мајица“.

Циљ данашњег дана је пре свега био усмерен да деци прикажемо љубав, толеранцију, пажњу, другарство, емпатију, захвалност, љубазност, сарадњу и да на конкретним примерима код деце развијемо праве позитивне вештине и вредности.

Еко радионица „Школа оригамија“

У одељењу 2/2, чија учитељица је Марија Михајловић, одржана је 19.фебруара 2021. Еко радионица „Школа оригамија“. Радионицу је организовала и спровело Удружење JICA Алумни, коју чине бивши полазници курсева које је организовала Јапанска агенција за међународну сарадњу JICA (Japan International Cooperation Agency) - институција Владе Јапана која пружа помоћ државама у развоју, кроз пренос знања и технологија. Радионица је трајала око 30 минута, један школски час. Едукатор са децом прича је о важности заштите животне средине, а као један од видова рециклаже старог папира био је и прављење оригами фигура. Поред подизања свести деце о важности бриге о нашем окружењу, циљ радионице био је и представљање јапанске културе, на деци прихватљив начин. На крају дружења, сви ђаци су добили сликовницу "Екологијанка" аутора Александре Вучинић и пакетић са слаткишима. Сав материјал за спровођење радионице бесплатно је обезбедиоло Удружење JICA Алумни. Поред сликовнице и слаткиша, сви ђаци добили су „дипломице“ као подстицај да чувају своју животну средину.

„Мостови“

Резултати ликовног конкурса "Мостови", у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула".
Погледајте опширније


„Моја звезда“

Резултати ликовног и литерарног конкурса "Моја звезда" у организацији "Пријатељи деце београдске општине Палилула"
Погледајте опширније


„Мој свет је ипак леп“

Ученици наше школе су се у великом броју одазвали и учествовали на ликовном и литерарном конкурсу „Мој свет је ипак леп“ Организације „Пријатељи деце београдске општине Палилула“ и постигли сјајне резултате
Погледајте опширније


СВЕТСКИ А НАШ - ДАН ДЕТЕТА У ОШ „СТАРИНА НОВАК“

Нема света ни планете
Где не може стићи дете
Јер све дечје стазе воде
Од игре до слободе

Љубивоје Ршумовић

У петак 20.11.2020. године смо се подсетили да смо јачи од свих неприлика, које не успевају да сломе дух, радост и љубав деце према животу, дружењу и њиховој другој кући – школи. Још давне 1954. године донета је одлука да сваке године 20. новембра ми одрасли са целе планете имамо подсетник да су деца наш „украс света“.

Ове године су наши прваци букварци решили да гласно кажу да се и они питају и да имају своја права, али нису били себични па су своју срећу поделили са целом школом. Насликали су своју љубав и срећу и поделили је са свима.

Њихови радови, само делови њихове креативности, истакнути су на паноу испред канцеларије педагога и психолога и кажу нам – Остани вечно дете.

Актив учитеља првог разреда и педагошко-психолошка служба


НОЛЕ ДЕЦА ТЕ ВОЛЕ

Новак „Новаку“

Сви ученици првог разреда наше школе су добили заштитне маске са јонима сребра и зеолита, као и средства за дезинфекцију од Фондације „Новак Ђоковић“. Најмлађи ђаци школе су се обрадовали овом гесту, те са задовољством носе добијене заштитне маске. Осим што су маске хуман гест, ове маске су “спојиле“ две групе ђака које прате наставу као група А и група Б.

Уз знак захвалности организовано је фотографисање ученика који носе ове маскице у школском дворишту. Уз поштовање мера заштите, деца су заузела такав положај како би формирала име НОЛЕ.

Лепо је знати да славне личности као што је то Новак Ђоковић брину о здрављу најмлађих.

С.Ћивша

РЕЗУЛТАТИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „ИЛУСТРАЦИЈА ПЕСМЕ“

(општинско такмичење)

Ученици наше школе су учествовали на ликовном конкурсу „Илустрација песме“ (општински ниво) и постигли запажене резултате:

ПРВО место: Уна Дојкић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4

Снежана Павловић


Резултати литерарног конкурса „Песничка сусретања“

(општинско такмичење)

Запажени резултати се нижу и на литерарном конкурсу...
ДРУГО место: Лена Миросављевић 4/4
ТРЕЋЕ место: Миња Бабовић 2/4
ЧЕТВРТО место: Матија Лекић 3/1
Погледајте опширније


Резултати ликовног конкурса "Све боје Србије" 2020.

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовали су ликовни конкурс са темом "СВЕ БОЈЕ СРБИЈЕ" на коме су учешће имали и ђаци наше школе. У категирији ђака узраста до четвртог разреда наша ученица СОФИЈА ТОШИЋ 4/4 освојила је друго место, а ученица УНА ДОЈКИЋ 4/4 освојила је СПЕЦИЈАЛНУ НАГРАДУ.

Литерарни конкурс
"Приче из мог краја"

ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ БЕОГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА организовале су литерарни конкурс са темом "Приче из мог краја" на коме је наша ученица ЕМИЛИЈА НЕШИЋ 3/1 освојила ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији млађих разреда. (новембар 2020)


Раскрсница са семафорима у школском дворишту

Дана 27.10. у школском дворишту ОШ "Старина Новак" организован је саобраћајни полигон за децу првог, другог и трећег разреда. Ученици су по одељењима, у трајању од једног часа излазила у школско двориште на праву правцату вожњу, иако помоћу педала, по саобраћајном полигону са обележеном раскрсницом на којој су светлели мали семафори. Уз помоћ демонстрације и на занимљив начин, поновили су основна правила понашања у саобраћају. Као награду за успешно обављен полигон ученици су добили возачку дозволу за вожњу на саобраћајном полигону као додатну мотивацију за децу да све што су поновили о правилима безбедности у саобраћају, наставе да примењују у свом свакодневном животу.

И „Старина“ свој мозаик има

У време када је мозаик у Храму Светог Саве комплетиран 23.10.2020. на површини од 15 000 квадратних метара, учитељица Ана Зорић и одељење 2/1 сачинили су два прелепа мозаична рада у ОШ“Старина Новак“. Први рад је у вези са темом израде мозаика, па су вредни дечји прстићи направили од разног материјала мозаик техником симбол њиховог одељења – вредног мрава. Други рад је одељенско стабло, слика школе са гранама које симболишу ученике одељења. Родитељи су помогли урамљивање радова, који ће красити просторије школе.


Општинско такмичење у саобраћају

„Пажљивкова смотра„

Почетком октобра у ОШ „Старина Новак„ у свим одељењима другог разреда, реализован је пројекат „Пажљивкова смотра“. Ову традиционалну акцију, ове године прилагођене постојећој ситуацији, организовали су Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалном самоуправом. Пројекат је такмичарског карактера, односно, представља општинско такмичење у познавању саобраћаја. У складу са тим, свих пет одељења другака су у току једног часа решавали тест. Све је спроведено у циљу да се провери колико деца заиста познају правила понашања у саобраћају и истих се придржавају. Школи је уручена Диплома за учешће на овом такмичењу, а ђаци другаци су, за труд, као награду добили и две кожне лопте.

Другарство на делу

Протекле недеље су ученици 4-1 дошли на идеју, да својим одсутним другарицама дају подршку за брзо оздрављење. Прво су предложили да направе и напишу честитке. Онда су једнодушно одлучили да прикупе и новац. На Часу одељењског старешине су остварили договор. Позвана је мајка једне од девојчица, које су заправо рођаке. Она је преузела честитке и новац. Била је пријатно изненађена. Сви су се осећали лепо. Тако су на делу показали другарство.
Учитељица Љиљана Милошевић

ЂАЦИ 2/1 ДОЧЕКАЛИ ЈЕСЕН

Јесен је званично стигла. Њена обележја се могу видети на сваком кораку: лишће, кестенови, жиреви, суве гранчице. Ученици 2/1 су у знак добродошлице себи направили играчку од дарова природе и закључили да се сваки плод може искористити за креативност и забаву.

„Шта у мом срцу лежи ...“

Ученици наше школе учествовали су на ликовном конкурсу „ Шта у мом срцу лежи ... “ у организацији „ Пријатељи деце београдске општине Палилула “ и постигли запажене резултате:

млађи узраст

  • 1. место Катарина Олћан 4/3
  • 1. место Ања Лазић 4/2
Награђени ученици су се пласирали и на градско такмичење.

Честитке за постигнути успех, са жељом да и на наредном нивоу такмичења постигну сјајне резултате.


Архива вести →