СТАРИНИНИ ХАЈДУЦИ У ЧЕТВРТ ФИНАЛУ

Јесење, зубато Сунце било је сведок размењивања фудбалских снага између основних школа са територије општине "Палилула". Овај догађај одржао се на стадиону ОФК Београд, 22.9.2013. године.

ФУДБАЛСКИ АМБАСАДОРИ ОШ "СТАРИНА НОВАК" БИЛИ СУ:

  1. Стефан Шошкић (голман)
  2. Алекса Костић (капитен)
  3. Милан Буцало
  4. Лука Милутиновић
  5. Јован Аранђеловић
  6. Љубисав Беочанин
  7. Страхиња Батањски
  8. Лука Ракић
  9. Синиша Благојевић
  10. Марко Јовановић
  11. Часлав Савић
  12. Никола Јовановић
  13. Лука Ђурић
  14. Никола Конуков

У групној фази наш тим је одиграо три меча. На премијери наши играчи сусрели су се са екипом ОШ "Јован Поповић" у којој су победили са 2:1. Марко Јовановић имао је две одличне шансе, као и Љубисав Беочанин, Лука Ракић и капитен екипе Алекса Костић. У десетом минуту Лука Милутиновић постиже први погодак за свој тим, након чега следи изједначење. На самом крају утакмице Јовановић постиже погодак, после кога следи судијска пиштаљка за крај овог занимљивог меча.

Другу утакмицу наша школа играла је против ОШ "Јован Цвијић". Резултат од 1:0, голом Јована Аранђеловића, мали је у односу на шансе и посед лопте који је наш тим имао током ове утакмице.

Након избореног пласмана у четврт-финале, наша школа је ушла опуштиније у меч против ОШ "Васа Пелагић". У утакмици без резултатског значаја наши играчи су доживели негативан резултат од 1:3, а част нашој школи у овом мечу оправдао је стрелац Љубисав Беочанин.

Пласман међу осам најбољих екипа прослављен је уз "Бући бући" сокиће спонзора и пециво које је играчима и навијачима поделила мајка Часлава Савића, Милена.

У првој утакмици четврт финала наша школа је за противника имала екипу ОШ "Олга Петров". Противнички играчи наступили су у дресовима школе фудбала "Витез" што је већ на старту пробудило сумњу да није реч о школској екипи већ о организованом клубу. За разлику од нашег селектора наставнице Весне Ћехић и тренера Бојана Милутиновића, ривали су за тренера имали бившег фудбалера многих београдских фудбалских клубова, Лазара Јовичића, једног од тренерских руководилаца школе фудбала из Падинске скеле. Ривал је стигао до предности од четири гола, након чега су уследила два поготка фудбалера из наше школе, били су то Љубисав Беочанин и Лука Ракић, али за преокрет није било времена, тако да је резултат остао 4:2 за противника. Селектор наше екипе, сматрајући да су за противника наступали дечаци старијег годишта, упутила је званичан протест организатору турнира, који је затражио ђачке легитимације до среде, 25.9.2013. године, како би се утврдио идентитет играча.

Посебну пажњу завредео је голман наше школе Стефан Шошкић, који је у неколико наврата својим интервенцијама подсетио на свог славног презимењака Милутина Шошкића.

Сви учесници, представници наше школе, добили су од одличног организатора, портпарола ОФК Београда, Миодрага Фишера, бесплатне улазнице за наредни меч "Романтичара" и екипе ФК Рада.

Наша екипа побрала је симпатије присутног гледалишта, са жељом да идуће године буду још успешнији.

Матија Савић