На корак до медаље

У недељу, 08.јуна 2014.године, Омладински стадион на Карабурми окупио је младе фудбалере из Основних школа са наше општине – Палилуле. Фудбалски репрезенти наше школе су били:

  1. Андрија Крстановић
  2. Страхиња Батањски
  3. Јован Савић
  4. Лука Ракић
  5. Урош Станковић
  6. Теодор Крстић
  7. Синиша Благојевић
  8. Часлав Савић
  9. Никола Конуков
  10. Марко Јовановић
  11. Никола Јовановић
  12. Александар Крстић
  13. Лука Ђурић

У уводном мечу, наши играчи су за противника имали вршњаке из ОШ „Васа Пелагић“. Противник је био надмоћнији и заслужено славио резултатом 3:1! Најбољи појединци у нашим редовима су били голман Андрија Крстановић који је бравурозним интервенцијама спречио ривала да постигне још који гол и стрелац почасног поготка за нашу екипу Лука Ракић. За утеху, наша екипа је постигла најлепши гол на мечу. Асистент је био Урош Станковић, а најбољи играч у нашем саставу, Лука Ракић је умешно погодио небрањени део гола противника.

С`обзиром да се две школе из групне фазе нису одазвале позиву организатора, наша екипа се директно пласирала у четвртфинале, што је било прошлогодишње остварење.

Маестралном игром, наши фудбалери су савладали ОШ „Стеван Дукић“ резултатом 4:1! Урош Станковић је био двоструки стрелац, а „бразилски потез петом“ од стране Луке Ракића, збунио је играче ривала који су лопту спровели у сопствену мрежу. У 12.минуту, Марко Јовановић је лоб ударце са пола терена постигао гол измамивши аплаузе наших верних навијача.

Отворила се могућност да се наша школа, коју је као тренер предводила учитељица Весна Ћехић, окити медаљом на овом престижном турниру.

Ипак, наши играчи су се намерили на бољег од себе, екипу са почетка турнира – ОШ „Васа Пелагић“. Ривал је био убедљив и славио резултатом 7:2! Поготке за наш тим су постигли Марко Јовановић у 14.минуту када је смањио резултат на 2:1 за противника и Страхиња Батањски у финишу меча кад се већ знало да наши фудбалери неће изборити пласман у финале.

У борби за бронзану медаљу, наши играчи потпуно деморалисани поразом у полуфиналу, поражени су од ОШ „Милена Павловић – Барили“. Попут чувене сликарке чије име носи њихова школа, играчи из супарничког тима су „нацртали“ убедљив тријумф 4:0!

Најбољи играч нашег тима, Лука Ракић, добио је од организатора турнира ОФК Београда спортски ранац на свечаној додели медаља.

У односу на претходну годину, наши фудбалери су направили корак напред, а остаје нада да ће се на следећем турниру наша школа окитити неким од одличја!

Матија Савић IV/2